Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
18 Листопада 2016

ПОДІЛЬСЬКУ ПАЛЯНИЦЮ ПРЕДСТАВЛЯЛИ КАМ’ЯНЧАНИ

Із 8 по 10 листопада Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України у Києві провів Всеукраїнський фестиваль «Скарбниця народної духовності», темою якого стала «Українська паляниця».

ПОДІЛЬСЬКУ ПАЛЯНИЦЮ ПРЕДСТАВЛЯЛИ КАМ’ЯНЧАНИ

До участі запросили найкращі команди загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів з усієї України. Хмельницьку область представляли вихованці Кам’янець-Подільського позашкільного навчально-виховного об’єднання (директор Наталія Ілаш) Ігор Брижатий, Христина Величко, Маргарита Гільовська, Ангеліна Мельник, Вікторія Нагабась, Валентин Слободян та Діана Шевчук, які є учнями міського ліцею, а також учениця НВК №9 Тетяна Качуровська. Керівником групи була методист ПНВО Лариса Лазаркевич.

У рамках програми фестивалю учасники представляли регіональні обряди, пов’язані з природою, влаштовували виставки-презентації обрядових хлібних виробів різних регіонів України, презентували діяльність музеїв хліба при навчальних закладах і брали участь у конкурсі постерів.

За підсумками фестивалю, команді ПНВО вдалося отримати високі нагороди: ІІ місце – за презентацію діяльності музею хліба;

ІІІ місце – за представлення регіонального обряду, виставку-презентацію обрядових хлібних виробів і в конкурсі постерів. Крім того, всі учасники були нагороджені дипломами за участь і подарунками.

За сприяння участі у фестивалі вихованці вдячні начальнику міського управління освіти і науки Світлані Старченко, директору НВК №9 Наталії Осадчук, директору ліцею Тамарі Ковальській і директору Кам’янець-Подільського ТОВ «Український кристал» Володимиру Юр’єву, який надав продукцію для оформлення виставки-презентації обрядових хлібних виробів Поділля.

Людмила РУЛИК, завідувач методичного відділу ПНВО.