П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Грудня 2016

МАЙСТЕР-КЛАС ВІД ПРОФІ

Навіщо на сучасному радіо вакансія гримера, чому до студії «Радіо Свобода» не можна приходити у зеленому? Про все це розповіла головний редактор цього ЗМІ Інна КУЗНЕЦОВА під час зустрічі 23 листопада зі студентами спеціальності «Журналістика» К-ПНУ ім.Івана Огієнка.

Інна КУЗНЕЦОВА

Захід більше нагадував розмову колег, під час якої старший і обізнаніший ділиться досвідом. Зокрема, профі пояснила початківцям, чому журналіст має бути всеобізнаним і багатофункціональним:

– Якщо ви розмовляєте з академіком – повинні так підготуватися, щоб розмовляти з ним на рівних, – каже пані Інна. – Без відповідних знань будьте готовими до кепкувань. Щоб не зганьбитися, читайте якомога більше книг, якісних статей, вивчайте мови. Не забувайте і про те, що час примушує нас освоювати нові технології, навіть нам, радійникам, свого часу треба було перейти на мультимедіа, створення контенту для соцмереж. З цього маємо неабиякий зиск, адже можемо доносити інформацію не лише у визначений ефірний час, але й у будь-який час доби, транслювати картинку як зі студії, так і з місця події.

Щоб ведучі в кадрі були привабливими, на «Радіо Свобода» працює гример, а в студії переважають зелені кольори, тому співрозмовники в зеленому зливаються зі стінами. Неодноразово доводилося таких переодягати в студійний одяг.

Студентам було цікаво послухати і про роботу стрімерів під час подій на Євромайдані, поїздку до чорнобильської зони, підготовку журналістських розслідувань.

Закінчився захід майстер-класом, під час якого студенти вправлялися в майстерності подавати інформацію в різних жанрах.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.