П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Грудня 2016

КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ СТАДІОНУ

У Кам’янці-Подільському з’явиться сучасний стадіон для проведення змагань міжнародного рівня. Принаймні такі плани задекларувала міська влада. 27 грудня в прес-центрі міськради відбулося обговорення концепції капітального ремонту та реконструкції стадіону імені Г.Тонкочеєва.

Наразі триває робота над виготовленням проектно-кошторисної документації. Як зазначається, уже відбулися робочі зустрічі із представниками спортивних організацій міста, вивчено досвід оновлення стадіонів в інших містах України.

Планується створити проект стадіону, що став би основним місцем як для занять спортом самих кам’янчан, так і базою для проведення спортивних змагань всеукраїнського та міжнародного рівнів із різних видів спорту.

Присутні висловили думку, що насамперед потрібно звернути увагу на реконструкцію футбольного поля, трибун і легкоатлетичних доріжок. Одна з пропозицій, яка надійшла від учасників обговорення, – провести зустріч із відповідними фахівцями з приводу тих всеукраїнських і міжнародних стандартів, яким повинна відповідати центральна спортивна споруда міста.

На сьогодні стадіон має у користуванні 4,6 га. Відділ молоді та спорту департаменту гуманітарної політики спільно з адміністрацією КП «Міський стадіон ім.Г.Тонкочеєва» сподіваються залучити на реконструкцію кошти із міського, обласного та Державного бюджетів.

Наразі формується бачення, яким має бути міський стадіон, а також триває робота над проектом.

Ольга БАНАХ.