Четвер, 18 Квітня 2024 р.
13 Січня 2017

КОЛЯДА – НАВІТЬ У «ПАВУТИНІ»!

Щоб заколядувати всіх рідних і друзів на Різдво, не обов’язково йти з хати до хати з вертепом – досить записати колядку на відео і викласти його в Інтернет. Саме так і вчинила група творчих кам’янчан, котрі великим хором, у супроводі живої музики записали колядку «Що то за предиво!». Відео було викладене в Інтернет 7 січня і швидко поширюється у соцмережах.

КОЛЯДА - НАВІТЬ У «ПАВУТИНІ»!

Три дні в гостинному домі «Барон Мюнхгаузен» тривали репетиції та зйомки 4-хвилинного відео, в якому були задіяні близько трьох десятків хористів (із них 10 – діти), 8 музикантів, 3 оператори і змінна кількість помічників та глядачів.

Ідея такого різдвяного кліпу виникла в перший день Нового року в учасниці музичного дуету «ZAPASKA» Яни ШПАЧИНСЬКОЇ. Її підтримала подруга – кам’янчанка Антоніна БЕЛІНСЬКА (нині працює в столиці художницею по костюмах для театру і кіно), долучилися друзі-музиканти із кам’янецьких гуртів «La Belle Verte», «Sickstape», «Пропала грамота» і «Zapaska», а також кам’янчани, котрі відгукнулися на запрошення в соцмережах.

– Раніше ми з друзями щороку робили вертеп – з піснями, з костюмами, з гарним настроєм, – розповідає Антоніна. – Цього року часу не вистачило, але дуже хотілося зробити свято і собі, і привітати всіх із Різдвом. Тому подумали, що гарно було б зібрати людей, які би разом заспівали колядку, щоб грали музиканти, і все це – у невимушеній домашній атмосфері.

У зйомках брали участь цілі родини разом із дітьми. Зокрема, долучилася музична сім’я Вакуляків: тато Ігор зіграв на соло-гітарі, його дружина Аня – на клавішних, донька Марія – на металофоні, а син Стефан приєднався до хору.

Попри «любительський» статус відео, все ж таки було задіяно і професійну музичну апаратуру, і освітлювальні прилади (за них окрема подяка фотографу Володимиру Жигайлу). Зйомки вели аж троє операторів: Олександр Кохан, Олесь Базь та Олексій Станіславський.

А що з того всього вийшло – подивіться самі, увівши у стрічці пошуку: «Що то за предиво у Кам’янці?».

– Такі події – гарний привід для того, щоб зібратися разом, – усміхається Яна. – Частіше ми з друзями зу-стрічаємося за звичними справами: або за столом, або ж просто вибираємось погуляти, а от щоб разом зайнятися творчою діяльністю – це дуже незвично, і варто таке робити частіше.

Учасники зйомок щиро дякують господарю і персоналу гостинного двору «Барон Мюнхгаузен» за надану територію, смачні частування й приємну творчу атмосферу.