П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
20 Січня 2017

АНГЕЛЬСЬКІ СПІВИ «ЖУРАВЛИКІВ» В ІСПАНІЇ

«Ангельськими голосами України» назвали спів учасниць дитячо-юнацької хорової капели «Журавлик» на сторінках газети іспанського міста Бургос після їхнього першого ж концерту в міському театрі.

колядки «Журавликів» Програму з тридцяти творів, із яких 22 колядки, представили кам’янчанки іспанській публіці у дні різдвяних свят у залах Бургоса й сусідніх міст Куельяра та Аревало. А крім того, українські колядки «Журавликів» щодня впродовж двох тижнів створювали особливу атмосферу на святково прикрашених вулицях Бургоса (на фото).

У репертуарі хору, крім українських, є й польські та європейські колядки, але візитівкою колективу став невмирущий «Щедрик» – цей витвір Леонтовича нині є однією з найпопулярніших різдвяних мелодій у світі.

Доповнювали концертну програму виступи випускниць хору: фортепіанні номери у виконанні студенток Національної музичної академії ім.П.І.Чайковського, піаністок Марійки Пастух і Олени Кухар, спів студентки Чернівецького музичного училища Діани-Марії Марчук.

Це вже третя поїздка хорової капели «Журавлик» на різдвяні свята до Іспанії. Ще 2003 р., завдяки керівнику дитячого ансамблю народного танцю «Горличка» Дмитру Назаренку, зав’язалися дружні зв’язки колективу і його художнього керівника Івана Нетечі з іспанським імпресаріо Альбертом Дієзом Бланко, і відбулася перша гастрольна поїздка до Бургоса.