Четвер, 28 Березня 2024 р.
24 Березня 2017

І МУЗЕЙ ПІДВИЩУЄ

20 березня в залі Магдебурзького права відбулися громадські слухання з приводу підвищення цін на вхідні квитки до деяких об’єктів Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника.

На громадські слухання зібралися представники музею, громадських організацій, приватні підприємці та небайдужі кам’янчани. Необхідність зовсім трохи підвищити вартість квитків до фортеці, Галереї мистецтв і Виставкової зали на Соборній аргументував директор музею Олександр ЗАРЕМБА. Він на конкретних цифрах показав, як на бюджеті музею позначилося підвищення мінімальної заробітної плати та цін на енергоносії й комунальні послуги. Також останнім часом музей вклав великі кошти у заміну системи опалення та сучасне освітлення Галереї мистецтв, реставрацію та оформлення в рами старовинних полотен.

При цьому ціни на квитки у Кам’янець-Подільському музеї залишаються найнижчими серед музеїв України. Тому присутні не мали заперечень щодо їх підвищення. Таким чином, квиток до фортеці має подорожчати з 15 грн. (дитячий) і 25 грн. (дорослий) до відповідно 20 грн. і 30 грн.; до Галереї мистецтв – з 8 і 15 грн. до 10 і 20 грн.; а до Виставкової зали на Соборній – з 2 і 4 грн. до 5 і 10 грн. Тепер нові ціни має затвердити сесія міської ради.