Четвер, 28 Березня 2024 р.
26 Травня 2017

«ЛЕТЮЧА МИША» ЗАВЕРШИЛА СВЯТКУВАННЯ ДНЯ МІСТА

Із нагоди Дня міста у неділю на майдані Польський ринок давали оперету «Летюча миша». Виступили артисти Хмельницької обласної філармонії практично просто неба на сцені біля Ратуші.

«ЛЕТЮЧА МИША» ЗАВЕРШИЛА СВЯТКУВАННЯ ДНЯ МІСТА

Потрапити на маскарад, влаштований князем Орловським, помилуватися костюмами та разом з акторами поринути в історію сімейних відносин, де панують кохання, обман, інтриги і навіть здійснюються давні мрії, міг кожен кам’янчанин і гість міста, адже перегляд був безкоштовним. Але й попри це охочих послухати відому оперету Штрауса знайшлося не так багато, як придбати сувенір на згадку чи посмакувати солодкою ватою. Справжні ж поціновувачі такого театрального дійства залишилися задоволеними.

– Я дуже люблю оперету, а в нашому місті, на жаль, рідко бувають такі вистави, тому доводиться відвідувати інші міста. На «Летючу мишу» навмисно їздила у Хмельницький. І сьогодні дуже здивована, що кам’янчани настільки байдужі до такого виду вистави, – ділиться враженням шанувальниця опери Галина Орестівна. – На прем’єрі у Хмельницькому мені довелося стояти, оскільки всі місця були зайняті. Сьогодні ж у рідному місті в мене склалося враження: все, що відбувається на сцені, влаштовано спеціально для мене, адже я й не сподівалася, що вдасться стояти так близько до улюблених героїв.

Казимир Місюренко, Степан Дробіт, Микола Насонов, Андрій Юрченко, Олена Леонова, Ольга Абакумова виступили в ролі солістів. Під керівництвом диригента Тараса Мартиника вони зіграли головних персонажів – Генріха Айзенштайна, Франка, Розалінду, Орловського та інших. По завершенню вистави поціновувачі театрального мистецтва фотографувалися з акторами, брали автографи, а дехто за час перегляду «Летючої миші» навіть встиг випити не один кухоль пива за талант акторів та їхнє вміння грати на сцені.