П'ятница, 29 Березня 2024 р.
2 Червня 2017

«ДІВЧИНА З ЛЕГЕНДИ» ПРИНЕСЛА «ТАНДЕМУ» ПЕРЕМОГУ

Актори театру-студії «Тандем» взяли участь у I Всеукраїнському фестивалі українського аматорського театру «День театру», який відбувся в Києві 6-7 травня.

«ДІВЧИНА З ЛЕГЕНДИ» ПРИНЕСЛА «ТАНДЕМУ» ПЕРЕМОГУ

Представивши драматичну виставу «Дівчина з легенди» за мотивами історичного роману у віршах Ліни Костенко «Маруся Чурай», здобули I місце в юнацько-молодіжній категорії за виконання ролей Марусі Чурай (Анастасія Горпенчук) і Гриця Бобренка (Дмитро Пшечук). Без нагороди не повернулася й режисер, керівник гуртка сучасної драми «Тандем» Галина Коротенко-Молдован, ставши першою у номінації «Сценографія».

Інсценізацію твору Ліни Костенко «Маруся Чурай» юні актори підготували ще раніше і вже неодноразово представляли її в рідному Кам’янці. До дійства були залучені 42 театри з 19 міст України. Наші актори приїхали на фестиваль втомленими (адже довелося діставатися нічним потягом), до того ж випало виступати одними із перших, тож думати, що можуть посісти перше місце, не було не лише сміливості, а й часу.

Хвилюватися теж було ніколи. Як розповідають учасники «Тандему», нічого нового чи незвичного їм робити не довелося, театр – це те, чим вони живуть, із чим зіштовхуються щодня. Виставу ж обрали невелику, фестивального типу, тривалістю 25 хвилин, до того ж у віршованій формі та перевірену кам’янецьким глядачем.

Не відразу виконавці «Тандему» дізналися і про свою перемогу, адже на вручення нагород не залишилися – довелося знову поспішати на потяг. Лише через декілька днів результати побачили на сайті фестивалю і тиждень тому отримали нагороди поштою.

– Професійне журі, велика сцена, дводенна трансляція фестивалю на одному з он-лайн-каналів, спілкування з професійними режисерами та акторами – все це неабиякий досвід. Участь у таких фестивалях дає можливість не лише показати свої таланти, але й поспілкуватися зі знавцями театральної справи, набути досвіду, – ділиться враженнями режисер постановки Галина Коротенко-Молдован.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.