П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Червня 2017

ОЛДКАРИ, КУПАЛЬНИКИ І РОК-Н-РОЛ!

ОЛДКАРИ, КУПАЛЬНИКИ І РОК-Н-РОЛ!

Усі вихідні, 10 та 11 червня, Кам’янець-Подільський із головою поринув у минуле століття. Старе місто наскрізь просякнуте атмосферою давнини: ретропісні, ретроодяг, ретроїжа, ретрокари… Навколо юнаки і молодиці під ритми рок-н-ролу й бугі-вугі кружляють в образах із 70-90-х років, де-не-де примостилися й позують найкрасивіші авто Радянського Союзу та світу. В повітрі пахне запашною кавою, медовим квасом, смаженою картоплею і булочками.

Із самого ранку місто почало наповнюватися справжніми поціновувачами елегантної старовини. Деякі з них, аби не упустити нагоди приєднатися до ретродійства, давно спланували свій візит до Кам’янця. Що найцікавіше, саме вони не пошкодували часу та фантазії, щоб створити собі чарівні образи минулого століття. Впродовж усього суботнього дня нудьгувати було ніколи ні дорослим, ні дітям. Різноманітні конкурси, ігри, катання на педальних автомобілях – малеча могла обирати будь-які види розваг. Не обійшлося й без імпровізованих салонів краси, де безкоштовно робили зачіски та макіяжі на давній лад. Охочих перевтілитися на справжніх чарівних дам і сфотографуватися на фоні ретроавтомобілів знайшлося чимало.

Для чоловіків свято видалося не менш захопливим. Вони вдосталь наспілкувалися із власниками ретрокарів, а декому навіть вдалося поповнити свої колекції ретрозапчастин.

Весь день кам’янчан і гостей фестивалю веселили добродушні міми, а ближче до вечора відбувся показ ретрокупальників.

ОЛДКАРИ, КУПАЛЬНИКИ І РОК-Н-РОЛ!Актори кам’янецького театру «Лінк» дивували гостей фантастичною виставою у стилі «стім-панк». Вони наочно показали всім особливості світу технологій. Вражали актори й своїми незвичними костюмами.

Другий день фестивалю був по-справжньому танцювальним: на сцені поблизу Ратуші юні таланти тішили драйвовими виступами, провели танцювальний майстер-клас із рок-н-ролу, падеспані та карапету. Натанцювавшись і наспівавшись, гості свята з радістю спостерігали за презентацією колекції одягу «Чотири ретросезони» бренду «AZAVA». Цікаво, що моделей для показу не запрошували з відповідних агенцій, а шукали просто на вулицях Старого міста.

Завершився фестиваль веселими танцями на дискотеці «Ретро FM», а ближче до ночі «лінківці» зігріли публіку в усіх сенсах запальним фаєр-шоу.

Ольга БАНАХ, Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.