Четвер, 28 Березня 2024 р.
30 Червня 2017

ДЕНЬ МОЛОДІ З РОКОМ ТА ІГРАМИ

25 червня місто на цілий день поринуло в атмосферу рок-музики, веселих жартів, квестів та ігор. У День молоді сивочолий Кам’янець гудів, «запалював» і дивував кожного, хто завітав у сквер «Гунські криниці» чи на Європейську площу.

ДЕНЬ МОЛОДІ З РОКОМ ТА ІГРАМИМолодь у нас справді європейська: вивчали англійську мову методом живого спілкування у «English Speaking Club», канатохідці-аматори розвивали вестибулярний апарат на стропі слеклайн, поглиблювали знання про Україну і рідне місто в інтерактивних вікторинах та навіть отримували призи за влучні відповіді. А любителі смачненького змагались у чемпіонаті з поїдання піци від піцерії «Синьйор-помідор».

«Літературний фреш»

Окрім піци, молодь смакувала і «Літературний фреш». Близько 15 молодих поетів і письменників зібралися у дворику піцерії «МакСмак», аби поділитися з навколишніми своїми літературними думками. Легенда про підлого генерала, післявоєнні спогади у прозі та вірші про солдатів, які стають ангелами, – хоч більшість із прочитаного навіювала сму-ток, але задуматися над цінністю життя змусили кожного.

Ближче до вечора рок-гурти «Експансія», «Mе-Notes», «Бекінгем» довели всім, що музична культура в Кам’янці не стоїть на місці, а постійно розвивається. Веселий настрій усім забезпечив гумористичний дует «ОК». Коли ж зовсім стемніло, майстри вогню показали неперевершене фаєр-шоу. Кам’янчани із радістю спостерігали за грою з вогнем, а видовищні трюки не лише захоплювали, а подекуди й лякали.

Свій день молодь відзначала й спортом. Із самого ранку всі охочі долучилися до безкоштовного майстер-класу з йоги. Серед тих, хто  «налаштовував» не лише тіло, а й душу, були навіть гості з Канади, тому тренер Оксана Романович давала вказівки українською та англійською мовами, аби всі правильно «закручувалися» і дихали. До речі, тренер проанонсувала, що такі безкоштовні заняття з йоги проведе й 1 липня, о 6.30, у сквері «Гунські криниці».

Досить цікавими та емоційними видалися змагання з настільних ігор. Зокрема, у «Руммікубі» перемогла екскурсовод Галина Комарніцька. У «Діксіті» найшвидше зуміла прочитати інших гравців журналістка Оксана Грушанська. У рольовій психологічній грі «Бенг» найкраще за всіх заплутував Михайло Левицький, другу сходинку розділили Андрій Момот та Олексій Янчук. А найвлучнішими у шашках Чапаєва стали учні НВК №14 Максим Чорний і Максим Гаврилюк. Окрім цього, відбулися показові ігри для всіх охочих з «Абалону», «Сету», «Добблю», участь в яких брали як дорослі, так і малі. Досить активним був і заступник міського голови  Вадим Савчук.

У рамках свята поблизу піцерії «МакСмак» аж до пізнього вечора проводився І Відкритий чемпіонат міста з кросмінтону (поєднання бадмінтону та тенісу). Як засвідчили перші змагання, цей вид спорту сподобався кам’янчанам і гостям міста, адже підсвічений майданчик і волан надали ще більшої видовищності. До гри долучилися понад 50 учасників, серед яких і гості з Єгипту.

Призерами стали: І – Микола Кулик (Хмельницький, випускник К-ПНУ), ІІ – Павло Янішевський (Буковинський державний медичний університет), ІІІ – Сергій Пастернак (студент ф-ту іноземної філології К-ПНУ). Серед дівчат переможницею стала студентка педагогічного ф-ту К-ПНУ Марія Гордієць, друге місце посіла Аліна Маліцька, бронзову нагороду здобула Ангеліна Яковенко.

Подяка за наданий інвентар ініціатору змагань Руслану Константінову.

Показові ігри, навчання та тренування відбуваються на Європейській площі після 21.00 у будні та вихідні (безкоштовно). Номер для довідок: 067-507-2012.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА, 

Дмитро БОЙКО.