П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Серпня 2017

ОЖИВЛЯЮТЬ РЕМІСНИКІВ ПОДІЛЛЯ

Вадим Савчук, Богдан Гладкий

7 серпня на території ЖК «Нова Будова» відбулося відкриття нового, незвичного для туристичного Кам’янця арт-фестивалю «Поділля Woodcraft». Найвідоміші та найвміліші скульптори з різних куточків України завітали до нас, аби за 10 днів «оживити» 2-метрові колоди та вивільнити з їхньої кори подільських ремісників давнини. Адже саме їх із дерева вирізатимуть імениті учасники фесту.

Окрім кам’янецьких митців Сергія Кляпетури та Андрія Кліща, красу для міста створюватимуть Богдан Гладкий (Івано-Франківськ), Степан Дутчин (Калуш), Олег Капустяк (Львів), Тарас Король (Червоноград) та Андрій Шевченко (Харків).

Для майстрів заздалегідь підготували колоди різної форми, і шляхом жеребкування кожен із них обрав відповідний номер стовбура.

Заступник міського голови Вадим Савчук привітав скульпторів і відкрив фестиваль із бензопилою в руках замість стрічки з ножицями, вирізавши з колоди шматочок дощечки, що стане згадкою про перший фестиваль.

Аби гості та учасники фестивалю змогли відчути всю магію і чарівність, львівський гурт «Torban» наповнив дійство незвичною етномузикою та познайомив присутніх із маловідомими народними музичними інструментами: лірою, дримбою тощо. Нагадаємо, що триватиме захід на території «Нової Будови» до 17 серпня, тож побачити, як шматки дерева перетворюються на образи ремісників, може кожен охочий.

Оксана НЕСТЕРОВСЬКА.