П'ятница, 29 Березня 2024 р.
13 Жовтня 2017

«ЗАСВІТИЛИСЬ» НА ВСЮ УКРАЇНУ

Холодна осінь майже не дає шансу прогулятися теплими вечорами вуличками сивочолого Кам’янця. Але якщо не гріє сонце, то гріють свята. Фестивальна перлина Поділля 7-8 жовтня пила пиво, їла смаколики, слухала музику і літала в небі. Усе це кам’янчанам і гостям міста подарував фестиваль пива та повітряних куль «Оctoberfest: Знову в небо».

Чіабата-рекордсменка від шеф-кухаря «7 Днів»Під запальні ритми музичних гуртів біля Ратуші зібралося чимало «відпочивальників»: деякі «остограмлювалися» пивом, інші ж чекали на запашну випічку. Адже шеф-кухар готельно-ресторанного комплексу «7 Днів» встановив рекорд, приготувавши 10-метрову італійську чіабату, якою пригостив декілька сотень любителів смачно та безкоштовно поїсти. Силові змагання, боді-арти, співи й танці жителів і туристів міста в прохолодну погоду розважали, як могли. В рамках фестивалю вперше провели чемпіонат на швидкісне поїдання сосисок. Учасникам конкурсу підготували 30 кг варених і напівкопчених сосисок. Кожен мав якомога швидше з’їсти 40 штук, запиваючи водою, однак жоден з учасників так і не зміг дійти до фінішу. Студенту Дмитру, якого визнали переможцем, знадобилося трохи більше як 3 хвилини, аби з’їсти 23 сосиски та ще й отримати класичний для «Оctoberfest» приз – ящик пива.

Ввечері пиво змінювалося на чай, каву та інші міцні напої, якими грілися чи не всі учасники фестивалю. Справжнього жару наприкінці другого фестивального дня дав гурт «Моторол’ла», під пісні якого кам’янецькі ліхтарики телефонів можна було побачити, напевно, навіть із космосу.

ДВА В ОДНОМУ!

Під час «Оctoberfest: Знову в небо» провели й фестиваль повітроплавання «Золота омега».

З 6 по 8 жовтня тринадцять екіпажів здійснили оглядові польоти на повітряних кулях над Кам’янцем. Не побоялись організатори і мінливої погоди, адже підняли в небо найбільшу кулю України, яку прозвали «Майдан».

Ранкові та вечірні польоти повітроплавців «пожирали» зарядку смартфонів усіх, хто захоплено закарбовував момент на камеру і не міг відірвати погляду. Навіть фронтмен гурту «ТІК» Віктор Бронюк хизувався в соцмережах, як підкорював небо у нашому місті.

Ігор КИРИЛЮК, Ольга БАНАХ.