П'ятница, 29 Березня 2024 р.
17 Листопада 2017

ІМБИРНІ ПРИГОДИ МАРТИНА

ІМБИРНІ ПРИГОДИ МАРТИНАВони вирушили на заході сонця, з ліхтариками і конями йшли туди, де чекали пісні і танці, імбирне печиво і тепла атмосфера… Ні, це не казка. Так у Кам’янці-Подільському 11 листопада вперше святкували День Святого Мартина.

Діти та дорослі розпочали свято ходою від НВК №9 до майдану Відродження з ліхтариками, де на них чекало театралізоване дійство та смачні солодощі, які символізують щедрість Святого Мартина і мотивують робити добрі справи. Незважаючи на погоду, захід зібрав чимало жителів міста. Присутнім розповіли, хто такий Святий Мартин, що він робив, та як святкують цей день у різних країнах Європи. Це була красиво втілена легенда, яка, можливо, матиме продовження і наступного року.

Гостями свята стали не лише кам’янчани, а й почесний консул Федеративної Республіки Німеччини Олександр Шламп, представник Спілки германістів України Любомир Бораковський, інші поважні гості.

Ініціаторами заходу стали Ганна Братиця (школа-інтернат «Славутинка») та Ольга Ліпман (НВК №9 ім.А.М.Трояна) за підтримки міської ради.

Організатори вдячні за матеріальну допомогу спонсору – голові правління «Преттль-Кабель-Україна» Андреасу Цінну.

Ольга БАНАХ.