Субота, 20 Квітня 2024 р.
22 Грудня 2017

ЗІ ЗВИЧАЙНОГО В ОРИГІНАЛЬНЕ

Трохи фантазії, оригінальності, креативних ідей та додаткових матеріалів – і вуаля – старе стає новим! Можна весело провести час всією родиною, озброївшись клеєм, ножицями, власною уявою і зробити унікальні речі, порадувати сім’ю, здивувати рідних і друзів. Своїми ідеями, мріями і таємницями новорічних прикрас під час майстер-класу в Галереї мистецтв із нами поділилася кам’янецька майстриня Наталя Харченко.

ЗІ ЗВИЧАЙНОГО В ОРИГІНАЛЬНЕ– Переробки – це дуже цікаво, адже ми перетворюємо непотрібну річ на корисну і стильну, – каже рукодільниця. – Старі речі, які супроводжували нас протягом життя, так просто не викинути. До них звикаєш, і здається, що вони обов’язково повинні ще стати в пригоді. Можливо, з деякими насправді не варто розлучатися, а їм ще можна дати друге життя. Для цього треба небагато: папір, нитки, бусинки, паєтки – і старе та звичайне стає оригінальним. Народжуються новорічні зірочки, ляльки-мотанки, ялинки із гудзиків. При цьому ідеї можуть бути найнесподіванішими і цікавими. Наводити приклади таких виробів можна нескінченно, адже вони різні за рівнями складності, і створювати щось нове можна практично з усіх застарілих предметів.

Перед новорічними святами наша героїня вирішила провести майстер-клас із виготовлення прикраси – зірочки на ялинку. Розповіла і показала «зіркові» секрети. Піддивилися їх і ми: заготовка майбутньої красуні робиться із глянцевого паперу з журналу, який склеюється в трубочку – декілька вправних рухів і з банального аркуша, наче за помахом чарівної палички, виходить зірочка. Майстриня обмотує її ниткою та паєтками – і новорічна прикраса готова.

На наше запитання, як виникла ідея зі старого робити нове, рукодільниця каже, що почалося все з того, що хотіла відволікти дітей від буденності та неспокою.

– Я не художник, звичайний працівник Галереї мистецтв, але все, що можу зробити руками, роблю. Дуже допомагає Інтернет. Чому навчаюся сама – вчу діток, які приходять до нас на екскурсії. Дивуюся, що в малечі інколи краще виходить, ніж у дорослих.

У мене є мрія – орендувати приміщення або хоча б зробити сторінку в соцмережах і за згодою батьків виставляти й продавати роботи діток, а виручені гроші спрямовувати на благодійність і творчість дітей.

Нові ідеї народжуються самі собою. Тільки не відкладайте все на останній момент, а впустіть новорічну казку в життя прямо зараз.