П'ятница, 29 Березня 2024 р.
19 Січня 2018

ЗАПОРІЖЖЯ І КАМ’ЯНЕЦЬ ЗАСПІВАЛИ В УНІСОН

ЗАПОРІЖЖЯ І КАМ’ЯНЕЦЬ ЗАСПІВАЛИ В УНІСОНЦікаву ідею вдалося реалізувати Кам’янець-Подільській дитячій хоровій школі та Запорізькій дитячій музичній школі №4. Завдяки підтримці Центру культурного менеджменту і фінансуванню Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США), започатковано творчий проект «Шукаємо друзів». Центр втілює в життя дворічну Програму національних обмінів, зорієнтовану на налагодження співпраці та конструктивний діалог між різними регіонами України.

Прикладом такого діалогу стала творча зустріч фольклорного гурту «Різдвяник» Запорізької ДМШ №4, яким керує Андрій Нетеча, та народної дитячо-юнацької хорової капели «Журавлик» дитячої хорової школи, якою керує заслужений працівник культури України Іван Нетеча. У хоровій школі «Різдвяник» здійснив постановку традиційної новорічної вистави «Маланка», яка була сповнена доброзичливим гумором, динамічною сценічною дією, співом колядок і щедрівок, побажаннями добра і щастя у новому році. «Журавлик» продемонстрував частину своєї різдвяної хорової програми. Гостинно прийняли та тепло вітали колективи отець Ігор Герій із прихожанами у храмі Богоявлення Господнього Української автокефальної православної церкви. 

Такий творчий діалог несе усвідомлення того, що ми – єдина, велика своєю культурою, традиціями і духом державна нація. Діти, молодь, за якими майбутнє, дуже легко знаходять те, що об’єднує, що несе радість від дружнього спілкування. 

Володимир ПРОКОПОВ.

Фото Марини Нетечі

P.S. А вже 18-19 січня в рамках згаданого проекту до туристичної перлини завітають співочі друзі з Вишгородського міського хору «Коралі».