П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Лютого 2018

РОЗВАГИ ПОТОЧНОГО РОКУ

Днями мерія оприлюднила фестивальний календар на 2018 р. Оригінальністю він не вирізняється. Майже всі ті самі фестивалі, що проводилися в Кам’янці за попередні два-три роки, залишилися в календарі. Щоправда, є і втрати – у вересні зник рядок, який сповіщав про проведення фестивалю «Республіка».

Отже, трохи детальніше про цьогорічні розваги.

НАВЕСНІ БУДЕ ПІКНІК, ФІЄСТА, БИТВА

РОЗВАГИ ПОТОЧНОГО РОКУВ останній місяць зими ка­м’ян­чан порадують два фестива­лі-конкурси: 17 лютого – «Фольк-­фест», тематика якого прочитується в назві, а 24 лютого – свято бандурного мистецтва «Кобзарському роду нема переводу».

Березень зустріне поетичним фестивалем «Поділ­ля-Open» і хореографічним «Радея-Dance».

21-22 квітня офіційно стартує туристичний сезон, цими ж днями юних митців збере «Перлина Поділля», а журналістів – уже третій Медіа-форум. На межі квітня і травня обрав місце Всеукраїнський фестиваль-виставка «Історичний пікнік на замку в Кам’янці».

Власне травень назбирав нав­коло Дня міста, яке відзначатиметься 19 травня, напевне, найбільшу кількість фестивалів: «Grand Fest Кам’янець. Весна-2018», «Кам’янецька турка», «Острів семи скарбів», Фестиваль малої авіації, повітроплавну фієсту «Кубок Поділля – 2018».

Останній вікенд травня стане часом проведення Всеукраїнського етнографічного культурно-спортивного шоу «Битва у фортеці».

РОДЗИНКИ ЛІТА

Літо розпочнеться з Міжнародного лицарського фестивалю «Форпост», за ним газує «Ретрофест». Вимостила собі місце у червні й кам’янецька «Бруківка» – кінофестиваль-дебютант минулого року.

Єдиною згадкою про фестиваль «Республіка» в нашому календарі є воркшоп (а простіше – майстер-клас) від його організаторів 22-24 червня на Руській брамі. Музика буде також, проте не рок, а щось спокійніше.

Завершить червень лучний турнір «Кам’яна стріла».

Липень, як завжди, збере поціновувачів класики на «Оперу в мініатюрі», також відбудеться музичний фестиваль «Zagata Festival – 2018».

На Іллі в серпні розгуляються «Ількові забави». Наближений у часі до відзначення Дня Незалежності фестиваль історичної реконструкції «Остання столиця».

ОСІНЬ У НЕБІ ТА В КОМОРІ

Реконструктори продовжать муштру восени – на вересневій «Schola militaria».

У жовтні постане традиційний дует повітроплавної фієсти і «Октоберфесту».

Також відбудеться ІІІ теат­ральний фестиваль «Комора» і Всеукраїнський дитячо-молодіжний фестиваль «Перлина Кам’янця».

У листопаді знову повернеться Grand Fest під назвою «Grand Fest Кам’янець. Осінь-2018».

Останнім фестивалем року ста­не фестиваль художньої твор­чості та виконавського мистецт­ва «Сяйво Калити», який відбудеться 7-9 грудня.

Фестивальний календар із зазначенням дат доступний на сайті газети.