П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Березня 2018

ВІД ЗАБУТТЯ ДО ВІДКРИТТЯ

Народна ікона «Святий Миколай і Богородиця» з фондів державного історичного музею-заповідника. Реставратор: Катерина Міськова. Фото до та після реставрації26 лютого у Галереї мистецтв відбувся щорічний прилюдний захист магістерських робіт студентів спеціальності «Реставрація творів мистецтва» та «Декоративно-прикладне мистецтво» кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва і реставрації творів мистецтва К-ПНУ ім.Івана Огієнка.

Професія реставратора вимагає найвищого рівня майстерності, вишуканого смаку та відданості справі. Керуючись величезним багажем знань і умінь, отриманих під час навчання на кафедрі, студенти продемонстрували неабияке володіння основами майбутньої професії – художню майстерність, інтелект, духовність, вишуканий смак та бездоганне відчуття стилю.

Народна ікона «Святий Миколай і Богородиця» з фондів державного історичного музею-заповідника. Реставратор: Катерина Міськова. Фото до та після реставраціїПодія відбулася в рамках спільного проекту «Від забуття до відкриття» національного університету та історичного музею-заповідника. Як зазначила у промові завідувач кафедри Наталія Урсу, багато людей у сучасному світі вважають, що знають справжню цінність творів мистецтва, але насправді лише реставратори торкаються мистецтва по-справжньому і здатні оцінити його велич.

Серед присутніх у залі були викладачі, студенти та представники духовенства різних конфесій. Твори студентів-реставраторів стали справжньою окрасою храмів, для яких були виконані. Керівництво практичною частиною магістерських проектів очолив старший викладач кафедри, фаховий реставратор Олександр Віштаченко. Його професійність, самовідданість і дружнє ставлення до студентів стали запорукою такого успіху.

Студенти спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво» захищали дипломні роботи, пов’язані зі створенням інавгураційного одягу для святкування 100-річчя Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка.

Наталя МЕНДЕРЕЦЬКА, викладач кафедри.