П'ятница, 29 Березня 2024 р.
16 Березня 2018

ПЛАСТИЛІНОВІ МУЛЬТИКИ ЯК ЗАСІБ КАТАРСИСУ

ПЛАСТИЛІНОВІ МУЛЬТИКИ ЯК ЗАСІБ КАТАРСИСУВважаєте пластилін дитячою забавкою? Щоб переконатися у зворотному, вам достатньо було прийти 13 березня у К-ПНУ на майстер-клас пластилінового мультиплікатора та режисера Тетяни Ясінчук «Пластилінова анімація: як себе загубити».

Вона є призером і переможцем Одеського кінофестивалю, де недавно теж виступала в ролі тренера, Кам’янець-Подільського кінофестивалю «Бруківка» та інших фестивалів реклами й кіно.

Українська анімація існує вже 90 років. Тетяна розповіла про особливості створення пластилінових мультиплікаційних фільмів і продемонструвала власні роботи. Присутні ознайомилися з гострою сатирою на життя чортківського базару, соціальною рекламою проти зоопарків, кліпом, зробленим на замовлення музичного гурту «Периферія», та іншими роботами мультиплікатора. Згодом до процесу творення пластилінових мультиків долучилася й аудиторія. Тетяна Ясінчук розробила сценарій про знецінення сучасної вищої освіти. Режисер представила присутнім типову історію молодого працівника «Макдональдса», який після закінчення вишу продовжив роботу в закладі швидкого харчування. Наприкінці майстер-класу ведуча зафіксувала на камеру кожну мініатюру, зроблену руками учасників, і пообіцяла викласти їх у соцмережах.

Ольга ФОРТЕЛЬНА.