П'ятница, 29 Березня 2024 р.
23 Березня 2018

У КАМ’ЯНЦІ – ВЕСНА ПОЕТИЧНА!

Із нагоди святкування Всесвітнього дня поезії 21 березня Кам’янець два роки поспіль об’єднував майстрів рими в поетичний фестиваль «Поділля – OPEN». Але цьогоріч традицію порушили, і очікуваний фестиваль замінив конкурс «Поетична весна – 2018», який проводився 17 березня у стінах Центральної міської бібліотеки ім.Костя Солухи. 

Мірялися силою свого слова поети-­аматори не лише Кам’янеччини, а й Львівщини, Тернопільщини та Хмельницького. Творці поезії змагалися у віковій категорії від 10 до 36 і більше років, а оцінювало їхню майстерність компетентне журі. 

Також на конкурс завітав голова Хмельницької літературної спілки «Поділля», лауреат премії ім.Богдана Хмельницького Володимир Олійник, котрий презентував свою нову збірку патріотичної поезії «Поборемо». 

Ліричні твори авторів-аматорів сповнені глибокого змісту, сильних і високих почуттів та щирих переживань. Патріотична любов і пекучі сльози матері за сином, життя якого забрала війна, любов до Землі-неньки, дитячий веселий щебет та крилаті фантастичні сни виливалися римованими рядками. На конкурсантах лежала неабияка відповідальність, адже журі оцінювало не лише творчий задум і зміст поезії, а й рівень виконавської майстерності, мовну та сценічну культуру. Попри переживання, всі поети-конкурсанти отримали відзнаки й пам’ятні сувеніри. 

– Ви робите дуже гарну справу. Коли слова здатні викликати сльози чи радість, це справжнє щастя. Я дякую кожному, незалежно від того, який показали результат. Багатьом поставила б не 12, а 112 балів, – каже голова журі, філолог, член Спілки письменників України Євгенія Заславська. – Ми творчі люди, які несуть слово, мистецтво і роблять цей світ набагато кращим.

Гран-прі конкурсу виборола студентка факультету журналістики К-ПНУ ім.Івана Огієнка Аліна Туришин, яка свій талант до віршування відкрила ще в чотирирічному віці. 

Вікторія БОЯРШИНОВА.