П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Квітня 2018

ДІАМАНТ ІЗ БАГАТЬМА ГРАНЯМИ

«Мікс різних стилів, несумісних ідей, які в поєднанні дають гармонію» – саме так можна охарактеризувати творчу діяльність цих дівчат. Їм до снаги репертуари Майкла Джексона, Тейлор Свіфт, Злати Огнєвич і багатьох інших зірок.

- Чи не важко юним школяркам поєднувати навчання і пісенну діяльність?    Три роки тому вихованці Кам’янець-­Подільської дитячої музичної школи ім.Ф.Ганицького Вікторія Ковалюк, Олек­сандра Мазур і Владислава Колендзян об’єдналися в колектив «Ф’южен». Найстаршій учасниці всього 12 років, та, попри юний вік, вони вже встигли здобути перемоги у багатьох обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах і взяти участь у телешоу «Голос. Діти». Нещодавно юні вокалістки вибороли перемогу у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Сонце за нас» і радо поділилися враженнями.

– Чи не важко юним школяркам поєднувати навчання і пісенну діяльність?

– У нас дуже щільний графік занять: музична школа, хореографія, активна участь у житті зразкової студії «Невгамовні» (соло, дует, тріо, шоу-гурт), проте такий ритм – це запорука подальшого успіху. Важко тоді, коли нецікаво, а таке життя нам до смаку.

– Відчували велику конкуренцію в конкурсі «Сонце за нас»?

– Цей конкурс є зовсім недитячим у плані конкуренції та складу журі. Серед сильних, цікавих і креативних виконавців було надзвичайно важко вибороти перемогу… Проте вокально ми сильніші! Журі відзначило гармонію та єдність нашого колективу. Зауважень не було, лише поради. До речі, незабаром знову вирушаємо до Києва на другий відбірковий тур конкурсу «Чорноморські (Таврійські) ігри», який відбудеться 21-22 квітня.

– Коли вперше відчули зірковий присмак успіху?

– Кожна з нас претендує на яскраву партію, більше слів… Рвемо пісню, як левиці. На щастя, в нас дуже грамотний і терплячий «рефері» – наш викладач із вокалу Олена Голумбовська, яка обгрунтовано нас садить на місце. У кожної з тріо особистий стиль і характер, тому всі гідні бути зірками. Ми гарно доповнюємо одна одну. Діамант виблискує завдяки багатьом граням – це про нас.

– Розкажіть про цікаві моменти із твор­чого життя?

– Мабуть, найцікавіший випадок стався

зі мною ось недавно, – розповідає Олек­санд­ра Мазур. – Замість того, аби на сцені Палацу «Україна» в Києві привітати свого тренера з «Голосу. Діти» Монатіка, я вся була в зеленці – захворіла на вітрянку. Така от несподіванка…

– Зі мною був аналогічний випадок – «зелена» хвороба, – додає Владислава Колендзян, – тільки перед Всеукраїнським конкурсом «Зимові візерунки». Але дівчата не розгубилися – заспівали дуетом і таки вибороли І місце.

– В якому репертуарі вам найбільш «комфортно»? Підтримуєте одна одну, якщо хтось забуває слова пісні?

– Мета нашого колективу – професійність і гармонія в будь-якому жанрі. Цікаво працювати над складними іноземними піснями. Здебільшого виконуємо «кавер»-версії, постійно вдосконалюємося. Раніше траплялося, що не тільки слова забували, а й міняли місцями цілі куплети. Та ми вже навчилися підстраховувати одна одну. Головне – аби глядач нічого не запідозрив (сміються).

Вікторія БОЯРШИНОВА.