Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Квітня 2018

КАМ’ЯНЕЦЬ ЗУСТРІЧАВ СКРИПАЛІВ ТА ВІОЛОНЧЕЛІСТІВ

Кам’янець-Подільська міська дитяча музична школа ім.Ф.Ганицького радо зустрічала учасників ІІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу виконавців на струнно-смичкових інструментах ім.Ф.Ганицького, що відбувся 13-15 квітня.

КАМ’ЯНЕЦЬ ЗУСТРІЧАВ СКРИПАЛІВ ТА ВІОЛОНЧЕЛІСТІВОскільки цьогоріч школа відзначає 115-ту річницю з дня заснування, то урочисте відкриття фестивалю ознаменувалося історичним екскурсом, який провела викладач кафедри музичного мистецтва К-ПНУ ім.Івана Огієнка Марія Кузів. Окрасою святкового відкриття став виступ випуск­ника школи Миколи Нечитайла. Юні виконавці з Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської та Одеської областей демонстрували майстерність гри на скрипці та віолон­челі, а оцінювало їхній музичний талант компетентне журі.

Охочі могли відвідати майстер-клас провідних музичних митців Олександра Татарінцева та Олександра Левчука.

Уже на гала-концерті 34 виконавці отримали нагороди в різних номінаціях. Музичну честь міста відстоювала учениця ДМШ скрипалька Ольвія Дубінська (клас викладача Галини Шопи), яка отримала диплом ІV ступеня.

Нагадаємо, що 25 квітня, о 17.00, у залі коледжу культури і мистецтв відбудеться звітний концерт, присвячений 115-й річниці з дня заснування музичної школи.

Вікторія БОЯРШИНОВА.