Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Червня 2018

ЛЮДИНА СОБАЦІ… ДРУГ?

Жалісливу історію із життя вільних псів повідали 26 травня актори молодіжного театру «Тандем» у РЦКМ «Розмай». Вистава «Зграя» (режисер-постановник Галина Коротенко) – це розповідь про безпритульних собак, які живуть у яру.

ЛЮДИНА СОБАЦІ... ДРУГ?Вожак зграї – Чорний – конт­ролює підопічних, які мріють про свою Людину-друга, котра при­хистить і обігріє. А ще не втомлюються шукати чарівні дверцята, за якими інший світ, де вдосталь їжі та любові. Вожак чотирилапих називає себе незалежним, хоч насправді скований своєю ненавистю до людей за те, що його викинули як непотріб, добряче побивши. «Я чорний зовні і такий всередині», – каже він.

Ще один герой історії – пес Гордий. На відміну від Чорного, він не зневірився в людях, більше того, в нього є опікун, який свого часу вилікував його, але не зміг залишити у себе через сусідів. У фіналі цей добрий чоловік врятував Гордого від загибелі, яка не об­минула інших хвостатих жителів яру.

Історії Чорного і Гордого символізують дві протилежні сутності людей. Одна – любляча й турботлива, а інша – жорстока та безжалісна.

Цією виставою молоді актори закликають до людяності й добра. Адже зовсім не важ­ко подарувати братам нашим меншим хоч трішки тепла. Можливо, це все, про що вони мріють.

Вікторія БОЯРШИНОВА.