Четвер, 18 Квітня 2024 р.
8 Червня 2018

ЧАРІВНІ ЗВУКИ ОРКЕСТРУ

Народний оркестр народних інструментів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка під керівництвом професора кафедри музичного мистецтва Івана Мариніна відомий у місті та поза його межами завдяки плідній праці як диригента, так і творчого колективу. Почалося все 1986 року. За підтримки тодішнього ректора Анатолія Копилова створено оркестровий колектив, що налічував понад 20 учасників. Перший його виступ відбувся у травні 1986 року, а через два роки за творчі здобутки йому надано звання народного. Сьогодні в колективі понад 70 музикантів.

Оркестр під керуванням Івана Мариніна вітає Василь Кобильник31 травня в актовому залі головного корпусу національного університету відбувся звітний концерт оркестру, присвячений сторіччю з дня заснування навчального закладу.

Концерт став окрасою для шанувальників музики. Відкрив його марш Симона Петлюри в інструментуванні Івана Мариніна. Далі лауреат міжнародних і всеукраїнсь­ких конкурсів Мирослав Тиш у супроводі оркестру народних інструментів виконав пісню «Нічко цікавая» (музика та слова Одарки Романової). Лауреат міжнародних і все­українських конкурсів, заслу­жений працівник культури України Тамара Плющ майстерно заспівала пісню Олексія Беца «Калинова сопілка» і повторила її фінал, заохочена оплесками глядачів.

Пролунало три танго аргентинського композитора Астора П’яццоли, саундтрек «Шалена черепаха» до кінофільму «Таксі» (соло на ксилофоні виконав студент другого курсу Ростислав Тол­с­тов), мелодія Джеймса Ласта «Самотній пастух» (соло на свирілі виконав Сергій Чугаєв), музика до кінофільму «Пірати Карибського моря».

На завершення концерту прозвучало попурі на теми пісень гурту «АВВА» в інструментуванні Івана Мариніна та повторно марш Симона Петлюри. Вела концерт Наталія Геплюк.

Проректор університету, депутат міськради Василь Ко­бильник подякував оркестру за високу майстерність, свято музики. Він повідомив, що міський голова Михайло Сімашкевич, який був на концерті, запросив колектив наступного року провести традиційний звітний концерт в оновленому міському Будинку культури. Проте не стали чекати 2019 року – вже учора в МБК відбувся концерт. Також Василь Володимирович повідомив, що найближче відрядження оркестру буде оплачено з фонду «Ми – ка­м’янчани».