П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Липня 2018

ЦЕ ПРОСТО «КАZКА»

Мабуть, таким фіналом закінчилася б типова народна оповідь, але не в цьому випадку. Наша «Каzка» тільки набирає обертів і готова вражати своїми дивами. Нещодавно на «Respublicа Family Fest» «Каzка» дала «Подолянину» ексклюзивне інтерв’ю.

– Як народилася ваша «Каzка»?

ЦЕ ПРОСТО «КАZКА»– Починалося все зі слова. Точніше, із пісні «Свята», яка з’явилася минулого року в перший день весни. Відтоді 1 березня можна вважати офіційним народженням гурту, хоча насправді він був створений набагато раніше. Коли записали цей трек, то задумалися, що нам робити і як підкорити музичний ринок. Спочатку викладали пісню «Свята» у соцмережі, в «YouTube», від­правляли на радіостанції. Людям вона сподобалася, і ми вирішили не зупинятися й уперто працювати в цьому напрямку, що привів нас на вокальне шоу «Х-фактор», відбір на «Євробачення» і насамкінець, до премії «Yuna». Над назвою думали досить довго. Обирали між декількома варіантами, але зупинилися на слові «казка», бо воно має велике поле для асоціацій і відразу налаштовує на позитивні емоції.

– Що найбільше сподобалося на шоу «Х-фактор», а що, навпаки, відштовхнуло?

– Годували там не дуже добре (сміються). Насправді там круто спочатку. Поки не стомилися, адже коли три місяці репетируєш прямий ефір, це дуже виснажує. До «Х-фактора» було якось легко і весело, а на шоу зрозуміли, що все серйозніше, відповідальніше і важче. Якщо здаєшся, тебе просто виганяють. Тішить, що там знайшли багато цікавих знайомств.

– Що розповісте про нацвідбір на «Євробачення»?

– Мали хорошу пісню, яка за форматом підходила для «Євробачення», тому вирішили взяти участь. Нам це тільки на руку, адже отримали додатковий сценічний досвід,

котрого поки не вистачає. Час покаже, можливо, спробуємо свої сили й наступного року. Зараз удосконалюємося, вчимося не хвилюватися, проводимо роботу над помилками, відточуємо живі виступи.

– Як охарактеризуєте свій стиль виконання?

– «Каzка» – український проект, над яким працюємо не лише втрьох. Тут залучена велика кількість людей, котрі вірять у свою справу. В творчості не акцентуємо увагу на етніці, а експериментуємо з по­пулярними мотивами, додаючи до них трохи фольклорних. Якщо змінити у нашій музиці бодай щось, то вона перестане бути українською. «Еxperimental pop» – ось наш стиль. Так сталося, що не можемо творити російською мовою. Не через ситуацію із Росією, а тому, що не подобається і якось не виходить. Проте у майбутньому чекайте від нас англомовних хітів.

– Після виходу треку «Свята», що був у всіх на слуху, не боялися стати гуртом однієї пісні?

– Авжеж ні. Досить швидко створили наступні композиції, зокрема, «Дива», «Сама», «Плакала», і, на щас­тя, вони стали не менш популярними. Завдяки постійному творчому пошуку і наполегливій праці вдалося випустити альбом «Каrmа». Те, що наша творчість розрахована на різну вікову категорію, теж відіграло вагому роль, адже нас слухають як підлітки, так і дорослі.

– Плануєте підкорювати світовий шоу-бізнес?

– Спершу український потрібно завоювати (що ми, власне, і робимо), а вже потім замахуватися на більші масштаби. Ось коли на Батьківщині стане тіснувато, вирушимо, хтозна, можливо, і до штатів. А поки Палацу спорту не зберемо, як Монатік, то у Європу зась. Тепер готуємося до гастрольного туру великими містами України, у який відправимося восени.

– Чого, на вашу думку, не вистачає українській естраді?

– У багатьох містах України немає гарних концертних залів, де приємно було би дати концерт. Бракує якісно оснащеної, хоча б світлом, сцени, яка розташовувалася би не десь за містом, а ближче до цент­-ру. В деяких містах елементарно немає де виступати, наприклад, у холодну пору року. Влітку сцену можна хоч на вулиці встановити, а от узимку…

– За короткий термін ви стали популярним гуртом. Поділитеся формулою успіху?

– Її, у принципі, не існує. Велике бажання, колосальна праця – ось правильний шлях. Потрібно ніколи не боятися робити те, про що мрієте, однак тільки за умови, що дійсно впевнені у своїх силах і, звичайно ж, маєте талант. Кожен повинен робити те, що може, і те, чого насправді хоче. Якщо свою роботу виконувати дуже круто, то результат обов’язково буде. 

Вікторія БОЯРШИНОВА.