Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
13 Липня 2018

БИТВА ЗІ ШВЕДАМИ, ДРУЖБА З ПОЛЯКАМИ

БИТВА ЗІ ШВЕДАМИ, ДРУЖБА З ПОЛЯКАМИНа запрошення польських музейників із 4 до 8 липня працівники Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника перебували у Гданську, де брали участь у реконструкції масштабної битви, разом із тим обговорили питання налагодження співпраці з музеєм цього міста, про що вже два роки ведуться переговори. У майбутньому це дасть можливість подавати заявки на гранти Євросоюзу.

– Ми ніби перенеслися крізь час у 1628 рік і воювали зі шведами, котрі напали на фортецю Віслоуйсьце. Між собою боролися екіпажі двох вітрильників, один із яких був БИТВА ЗІ ШВЕДАМИ, ДРУЖБА З ПОЛЯКАМИреконструкцією ко­рабля голландського типу. На допомогу взяли із собою членів Військово-історичного товариства. Це було дуже видовищно і захопливо, – розповідає директор історичного музею-заповідника Олександр Заремба. – Ознайомилися із величезним потенціалом їхнього музею, побували в одному з найбільших європейських замків у Мальборку (Марієнбург), відвідали чимало музейних об’єктів та цікавих місць у Варшаві.

А ще директор музею зазначив, що восени очікується візит польської делегації з Гданська, аби закріпити дружні відносини і, можливо, підписати меморандум про співпрацю.

Вікторія БОЯРШИНОВА.