П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
10 Серпня 2018

СВЯТО ЩЕДРОГО ІЛЛІ

Цієї суботи сквер «Гунські криниці» просто тонув у морі дитячого сміху і веселощів, адже саме тут, на фестивалі води та сімейного відпочинку «Ількові забави», щедрий Ілько роздавав величезну порцію задоволення й позитиву дорослим і малим.

Свято розмістилося в різних зонах відпочинку, де кожен зміг знайти для себе чимало цікавого. Тут можна було взяти участь у справжньому шоу мильних бульбашок, перевтілитися в тигриків, собачок, кішечок й інших казкових персонажів за допомогою аквагриму, який майстерно наносила бібліотекар Галина Кульчицька, а біля її колеги Віти Гонтар вистроїлася ціла черга охочих розписати свої рученята технікою мехенді. На зеленій галявині розмістився сімейний пікнік «Sweet mum» з іграми і забавами для мамів та дітей, організований дискусійним клубом «Crazy mama». Це чудова нагода для матусь збільшити коло знайомств, поділитися досвідом і дізнатися багато корисної інформації. А голова клубу Міла Маланчук не стомлювалася проводити пізнавальні майстер-класи.  

А тим часом біля фонтана запальні дівчатка із хореографічної студії «Adjanta» демонстрували свій мегакрутий виступ. Із цього драйву, відповідно, офіційно оголосили відкриття фестивалю. Далі конкурси та водяні забави посипалися, як борошно із сита.

СВЯТО ЩЕДРОГО ІЛЛІБлизько 30 сімей, зареєстрованих для участі у змаганнях «Аквамарафон», чимдуж ринули виконувати різні завдання, які видалися не з легких, але чудово згуртовували родину. Що тільки не виробляли учасники марафону на шляху до перемоги: і рибок на гіллях дерев збирали, і кульки по воді ловили, і запасалися «боєприпасами» (кульками, наповненими водою), щоб потопити корабель конкурентів, та ще багато іншого. Справжній азарт сімейного випробування викликав водний волейбол, у який батьки разом зі своїми чадами грали на дорозі біля піцерії «Мак­Смак».

А поки волонтери підраховували зароблені учасниками бали, дітлахи втілювали свої враження на малюнках: бризки фонтана, кольорові кульки й величезна кількість смайликів. Було очевидно, що свято відбулося на ура. Адже, крім розваг, діткам організували і спортивне дозвілля, запропонувавши різноманітні настільні ігри на логіку й активні ігри в бадмінтон та диск-гольф. Малеча, яка не брала участі у аквазмаганнях, не залишилася осторонь – для них актори народного театру-студії «Лінк» підготували справжні захопливі ковбойські пригоди.  Завершився марафон урочистим нагородженням переможців.

Заступник міського голови Вадим Савчук вручив кожному приємні подарунки, тож із учасників марафону ніхто з порожніми руками додому не пішов, і сухим, до речі, також. Хтось отримав запрошення в «Альпін-парк», хтось – у музей мініатюр «Замки України» або ж на нічну екскурсію містом та фортецею, а також сертифікати від піцерії «МакСмак» і «Coffebike». Трійка переможців, якими стали сім’ї Шевченіних, Іваніцьких та Філатових, за свої старання заслужили безкоштовну екстремальну мандрівку на БРДМі. 

Після фінального акорду «Аквамарафону» настав час для пінного шоу, яке подарувало діткам незабутні емоції. Всі охочі вмить потрапили у невагому білу хмаринку. А після того, як уже досхочу навеселилися пінкою, розгорілася справжня битва, звичайно ж, водяна. Малеча броунівським рухом заполонила фонтан. Бризки і невгамовний сміх гармонійно сплелися в радісній атмосфері свята. Більш захоп­ливої та веселої гри, особливо в спеку, годі було й шукати.

Звання «Супер-татко» виборов президент Федерації козацького фехтування «Ратар» і батько трьох дітей Твердислав ФілатовГодинник добігав до 19.00, а отже, настав час показати батьківську майстерність у конкурсі «Супер-татко». Шестеро татусів-сміливців змагалися в різних випробуваннях, аби довести, що справді варті цього почесного звання. Хоробро володіли мечем, проходячи посвяту в лицарі «ордену Цибулі», демонстрували вміння вправно одягати підгузки, майстерно повторювали танцювальні рухи за своїми діт­ками та навіть розповідали вір­шики з пустушкою в роті. Як бачите, їм довелося добряче попітніти. Врешті-решт звання «Супер-татко» виборов президент Федерації козацького фехтування «Ратар» і батько трьох дітей Твердислав Філатов.

Далі публіка розважалася під сучасні українські пісні «Хвиля талантів». А фінальну крапку «Ількових забав» поставив молодіжний креатив «Dance Battle».

Вікторія БОЯРШИНОВА.