П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Вересня 2018

КАМ’ЯНЧАНИН – «ЛІДЕР ЧИТАННЯ»

11 вересня до Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка завітали два десятки учнів 5-7 класів з усієї області, аби позмагатися за титул «Лідер читання».

Тимур КасапчукКам’янець-Подільський гідно представив учень 7 класу приватної спеціалізова­ної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Нова Школа», відвідувач бібліотеки-філії №6 для дітей Тимур Касапчук. Хлопцеві вдалося швидко та правильно вирішити всі письмові завдання, стати переможцем літературного квесту та гідно обійти суперників. Відтак Тимур представляти­-ме всю Хмельниччину у Все­українському конкурсі, що відбудеться наприкінці ве­ресня на базі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніп­рової Чайки.

Як зізнався хлопець, він не уявляє жодного дня без книги. Найбільше полюбляє читати про пригоди, історію, козаків і фантастику.

До речі, конкурс «Лідер читання» відбувається вперше і є аналогом відомого колись «Найкращий читач». Захід проводиться в рамках Все­українського конкурсу за іні­ціативою Національної біб­ліотеки України для дітей і сприяння Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліо­-тек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.