Четвер, 28 Березня 2024 р.
19 Жовтня 2018

ПРО РЕСТАВРАЦІЮ ІТАЛІЙСЬКОЮ

11 жовтня в мистецькому корпусі К-ПНУ імені Івана Огієнка відбувся майстер-клас відомого італійського художника і майстра реставрації Джованні Тонеллі. 

ПРО РЕСТАВРАЦІЮ ІТАЛІЙСЬКОЮМитець розповів студентам-художникам про власне бачення живопису, нюанси реставрації кераміки, картин, найчастіші замовлення та про те, як можна заробляти на мистецтві. Також Джованні на прикладі поетапно продемонстрував, як треба реставрувати керамічну і порцелянову скульптури.

Джованні Тонеллі – італійський художник і майстер рес­таврації, керівник приватної художньої школи та реставраційної майстерні міста Сан Бенедетто. За його спиною – 50 років досвіду. Свою першу реставрацію він виконав у 14 років. Джованні реставрував раритети з колекції Елтона Джона, Жана-Луї Рено та Ватикану. Художник має велику колекцію старовинних речей, переважно це мармурові скульптури, керамічні вироби, картини, а також старі автомобілі, адже Джованні ще займається аерографією (техніка нанесення малюнка на поверхню за допомогою повітряного пера).

Майстер-клас відбувався з допомогою перекладача, а також доброго друга Яро­слава Мендрика, оскільки Джованні Тонеллі не володіє українською.

Наприкінці зустрічі кожен міг запитати в Джованні Тонеллі про те, що найбільше цікавило, а також сфотографуватися на згадку із митцем.

Дарія БОЧУЛЯ, спец. для «Подолянина».