Субота, 27 Квітня 2024 р.
16 Листопада 2018

«ВІН МОЯ СЕСТРА»: ТАНГО ПОДІЙ І ПРИСТРАСТЕЙ

Після перегляду цієї театральної вистави впевнено можу сказати: чоловіки краще ходять на підборах, аніж більшість жінок, а вперті вороги запросто можуть стати найкращими друзями.

Але про все по порядку.

«ВІН МОЯ СЕСТРА»: ТАНГО ПОДІЙ І ПРИСТРАСТЕЙВечір суботи, 10 листопада, обіцяв бути цікавим і дещо непередбачуваним, адже місто чекало на приїзд відомих українських акторів: Анатолія Хостікоєва та Володимира Горянського (обидвоє – народні артисти України, а Горянський має ще звання заслуженого).

Та ще й назва спектаклю така інт­ригуюча – «Он моя сестра». Масла у вогонь підливали театральні сайти з неоднозначним описом суперкомедії від українського театрального режисера Віталія Малахова:

«Віддати життя за друга неважко, але знайти того, хто вартий твого життя, – питання інше… А найважче – це передбачити, хто виявиться тим самим: Він або Вона. Дружба між чоловіком і жінкою є однією з наймолодших форм сексуальних відносин і навряд чи зможе змагатися з дружбою між чоловіками. Але що значить міцна чоловіча дружба, якщо існують чоловіки, для яких жіночність природна?».

Щільно заповнений міський Будинок культури завмер в очікуванні. Раптом на сцені з’являється у вишуканій сукні, інкрустованій мерехтливим камінням, на підборах і з мейкапом… Горянський! Чоловік із легкістю цокає по сцені в босоніжках, витончено поправляє волосся і жіночно сміється. Поруч контрастує мужній і огрядний Хостікоєв, який до жаху правдоподібно відіграє інсульт, злість і образу. Крім головних постатей, на сцені мигцем то з’являються, то зникають жорстокий і грубий грабіжник, сексуальна і зваблива танцюристка, незграбний коханець і стриманий лікар.

Але неможливо відірватися від двох ворогів, які за період вистави стають найкращими друзями: сваряться, співають, підтримують, рятують одне одного, вечеряють разом, криють одне одного триповерховими… На це можна дивитися вічно.

Виходжу з театру і розумію, що цей спектакль руйнує всі стереотипи, які так довго будувало суспільство. І про нього у соцмережах пишуть: «Уся мішура, скандальність і часом епатажність можуть виявитися лише яскравою обгорткою, під якою криється глибокий сенс людських відносин…».

Ольга БАНАХ. 

P.S. Інтерв’ю з виконавцями го­лов­них ролей – Анатолієм Хостікоєвим і Володимиром Горянським – читайте

у найближчих номерах «Подолянина».