Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
30 Листопада 2018

СПІВАЛИ БОРТНЯНСЬКОГО І БЕЦА

Народний жіночий вокальний ансамбль викладачів «Пастораль» Кам’янець-Подільської дитячої хорової школи (художній керівник Ольга Пастух) здобув звання лауреата і ІІІ премію в VI Міжнародному конкурсі вокальних ансамблів та хорів імені Дмитра Бортнянського, що проводився в Києві. Ольга Пастух також нагороджена дипломом ІІІ ступеня як концертмейстер.

СПІВАЛИ БОРТНЯНСЬКОГО І БЕЦАОрганізатором конкурсу є Міжнародний благодійний фонд «ВІВАТ АРТ» із підтримкою Національного комітету музичної ради ЮНЕСКО і Міністерства культури України. У творчому змаганні взяли участь 24 академічні і народні вокальні ансамблі та хори

у трьох вікових групах. Журі очолила доцент кафедри хорового диригування Білоруської академії музики, диригент заслуженої музичної капели Республіки Бі­лорусь «Сонорус» Світлана Герасименко.

«Пастораль» співала «Слава Отцю і Сину» Дмитра Бортнян­ського, «Agnus Dei» Жоржа Бізе, українську народну пісню «Ой, Марічко!» в аранжуванні Олексія Беца.

Участь колективу в конкурсі стала можливою завдяки оплаті транспортних витрат за рахунок Програми підтримки обдарованих дітей, дитячих і молодіжних творчих колективів комунальних установ міста.

Володимир ПРОКОПОВ.