П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Травня 2019

ПІКНІК СТАЄ МІЖНАРОДНИМ

У минулі вихідні в Старій фортеці вчергове відбувся традУ минулі вихідні в Старій фортеці вчергове відбувся традиційний «Історичний пікнік».

Але якщо раніше це була культурно-просвітницька акція, організована силами міського військово-історичного товариства під керівництвом директора музею-заповідника Олександра Заремби, то цього разу дійство проводилося у форматі фестивалю. Ще й міжнародного. Бо на розширену версію пікніка під назвою «Castellum koriatidarum/zамокъ корїатовицькыи 1419» (спробуйте вимовити швидко з першого разу) прибуло близько сотні реконструкторів не лише зі Львова, Херсона, Києва, Хмельницького та Запоріжжя, а й учасники з Польщі.
Ідея но­вого форма­-ту заходу ба­гато в чому належить київському історику Святославу Лиху. Розширення формату пішло заходу на користь. Якщо наші хлопці демонстрували всім охочим технології варіння пива та бражки, випікання хліба, роботи кузні чи створення картин фарбами з простих яєць, то гості міста продемонстрували три піші турніри, зма­галися у стрільбі з лука, а київський гурт середньовічної му­зики «По­сока» (Данило Перцов і Любомир Маріяш) підси­лювали атмо­сферу своїми інструментами. Шкода, що більшість кам’янчан побачили цей фестиваль уже з екранів теле­візорів у випусках місцевих і всеукраїнських новин.

Ірина ПУСТИННІКОВА.
Фото автора.