Четвер, 18 Квітня 2024 р.
24 Травня 2019

ПОЛІТ ДИТЯЧИМИ ОЧИМА

17 травня в Галереї мистецтв відбула­-ся виставка 100 найкращих робіт юних художників національного етапу конкурсу FAI «Моя мрія літати».

ПОЛІТ ДИТЯЧИМИ ОЧИМАМетою конкурсу є розвиток і популяри­-зація дитячої художньої творчості на теми повітроплавання, пробудження в дітей ціка­-вості та любові до природи, стихії повітря.
Україна неодноразово брала участь у таких конкурсах молодих художників, організованих Міжнародною авіаційною федерацією (FIA), при цьому проекти українців часто завойовували призові місця.
На виставці були представлені роботи юних митців віком від 11 до 17 років. Їхня творчість щира й самобутня, емоційна й справжня. Така експозиція цікава своєю різноманітністю зображуваного, власною паліт­рою, образністю і любов’ю до польотів у небі. Діти по-різному уявляють і мріють про політ. Для когось це повітряна куля, а для когось – крила. І хоча всі малюнки були на одну тематику, проте кожен із них унікальний.
Відвідувачі виставки змогли поринути у світ фантазії, польоту уяви, мрій та бачення світу очима молодого покоління України.

Іванна БУРЛАКА.