Субота, 20 Квітня 2024 р.
31 Травня 2019

«РЕТРОФЕСТ»: ЗАПУСКАЄМО МАШИНУ ЧАСУ!

7-9 червня в місті відбудеться IV Міжнародний фестиваль стилю «РетроФест-2019».
Участь та відвідування фестивалю безкоштовні!

«РЕТРОФЕСТ»: ЗАПУСКАЄМО МАШИНУ ЧАСУ!
Справжнім видовищем, звичайно, будуть ретроавтомобілі – символ фестивалю «Citroen 2CV» 1959 року з Молдови, єдиний в Україні «Horch-951» 1937 року, а також усім відомі «Волги» і «Запорожці». Із Києва приїде «De Soto» 1939 року, штурман якої – Тьотя Клава – продемонструє 10 вінтажних ретрообразів. До речі, така машина була в мультиплікатора Уолта Діснея.

У рамках фестивалю відбудеться кулінарний конкурс «Бабусин рецепт млинців». Весело провести час можна буде в розважальних зонах для всієї сім’ї – локації «Грай-Land».

Окремо передбачена участь дітей у фестивалі. Вони будуть дефілювати на спеціальному подіумі в ретро­сукнях і вінтажних костюмах (показ – #RetroKidsShow). Найменші учасники зможуть продемонструвати себе як модельєрів у конкурсі «Стильна лялька».

Уперше відбудеться показ для чотирилапих друзів – #МійСтильнийДруг. Для тих, хто не має авто, але хоче зробити фото в ретростилі, працюватиме «Вінтажна лавка», де можна буде взяти напрокат або купити старовинне вбрання чи аксесуари.

Під час ретроралі маршрут пілотів проляже від нашої Старої фортеці до Хотинської фортеці.
Музична частина фестивалю – це виступ українського рок-гурту «Нумер 482», гурту «Шо такоє?» і Марієтти Вейс.
Засновник ретрофестивалю – Олена Дика, співорганізатор – Марі Сіммон. Саме вони разом із заступником міського голови Вадимом Савчуком розповіли журналістам про родзинки «Ретрофесту» на прес-конференції, що відбулася минулої п’ятниці.
Детальна програма – в наступному номері газети.

Яна ТИЧИНСЬКА.