Субота, 20 Квітня 2024 р.
9 Липня 2019

«ВІЧНИЙ МАНДРІВНИК»: ХТО ВІН І ДЕ ЙОГО ШУКАТИ?

Хоч ще й зовсім немовля, але такий великий і солідний. Із власним ім’ям, стилем і люблячими «батьками». За перші декілька тижнів свого життя він уже встиг побачити з пів десятка українських міст (Київ, Запоріжжя, Львів тощо), але свою подорож почав із Кам’янеччини.

Недавно світ побачив перший випуск нового 96-сторінкового україномовного туристичного альманаху «Вічний мандрівник» про подорожі Україною і за її межами. Свої мандри автор проекту і редактор журналу Віталій Горбуленко разом із «новонародженим» розпочав із Кам’янеччини.
1 липня в рідному селі Дерев’яне по-сімейному зібралися всі найближчі, Віталій розповів про вміст журналу, ідею його створення, яку хлопець плекав майже десять років, плани на майбутнє та мрії, які дуже хоче втілити.
Наступного дня пощастило познайомитися з «Вічним мандрівником» і кам’янчанам, адже 2 липня відбулася презентація у приміщенні Центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи. Зацікавлені незвичним та яскравим свіжонадрукованим виданням присутні уважно вслухалися у розповідь автора.
– Я завжди мріяв, аби в Україні з’явився власний туристичний журнальний проєкт на кшталт «National Geographic» чи «Вокруг света». Хочеться вірити, що проєкт «Вічний мандрівник» об’єднає українських манд­рівників, фотографів, журналістів, науковців для того, щоб разом створювати якісний національний продукт, – розповідає Віталій.
У перший номер журналу, що вийшов накладом 1000 примірників, увійшли матеріали від українських медіапроєктів: «Ukraїner», «Explorer life», «Insiders project», «Україна Інкогніта», «Динозаври», «Open mind» (Блог Ореста Зуба), «Tour de Ukraine», «Двоколісні хроніки». Також серед ав­торів: колишній редактор «National Geographic Україна» Дмитро Губенко, автори «National Geo­graphic» Наталя Шевченко і Михайло Богомаз, Олег Фесенко, Ігор Касіянік, Людмила Любінська, Валентина Колодій, Сергій Рижков, Михайло Дребет, Ольга Шевчук, Костянтин Безруков, редактор Тетяна Дика, художник Аліна Дудоногова.
Поширенням займається видавничий дім «Па­м’ятки України». Крім того, журнал можна придбати і в нашому місті: у книжковій лавці «Просвіта» та зоомагазині «Улюбленець», а з наступного року можна буде передплачувати. Ціна журналу – 50 грн. За словами Віталія, ця сума нижча від собівартості альманаху, але нині головне зав­дан­ня – познайомити українців із новим журналом. Поки планується, що «Вічний мандрівник» вихо­дитиме раз на квартал. Також буде створена й електронна версія.

Ольга БАНАХ.