П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Серпня 2019

НА НАС ДИВИТЬСЯ ПЕТЛЮРА

Недавно в місті з’явився ще один арт-об’єкт – ексклюзивний стінопис із зображенням голови Директорії Української Народної Республіки Симона Петлюри.

Автором малюнка став львівський художник Тарас Арм. Підготовка до роботи зайняла 9 місяців, а на її виконання пішло чотири дні. Так, на 200 кв. м фасаду одного з будинків на вул.Зарванській, 5-Б з’явилася цілісна картина як шана пам’яті видатному борцю за незалежність України.
Аби намалювати мурал, автору знадобилося 30 аерозольних балончиків і 30 літрів фарби, а сумарний бюджет виконаної роботи – 50 тис. грн.
«Мурал є подарунком Кам’янцю і його мешканцям. Нехай він надихатиме на боротьбу всіх патріотів, які розуміють, що в нас, як і 100 років тому, продовжується війна з російським окупантом. Із тим самим, проти якого боровся Симон Петлю­ра», – пише на своїй сторінці у фейсбуці автор роботи.
Ідею реалізовано за ініціативою члена товариства «Просвіта» Олександра Бейлика та підтримки міського осередку організації на честь 100-річчя, як Кам’янець-Подільський був столицею УНР.
Нагадаємо, що сьогодні в Кам’янці реалізується проєкт «Присяга 1919». Саме 14 жовтня 1919 року відбулася перша спроба об’єднати весь український народ під однією присягою на вірність Українській Народній Республіці.

За матеріалами прес-служби міської ради.