Субота, 20 Квітня 2024 р.
29 Листопада 2019

ПІД МЕЛОДІЇ, ЗНАЙОМІ КОЖНОМУ

Холодний листопадовий день став значно привітнішим для тих кам’янчан, які завітали до міського Будинку культури на чудове свято – День єврейської культури. Його громаді подарували працівники та волонтери Благодійного фонду «Хесед Бешт». До організації долучився кам’янецький Університет третього віку (ректор Надія Підскоцька).

Знайомство з національною культурою – це завжди цікаво. Тим більше з такою самобутньою та оригінальною! Жодне весілля нині не обходиться без відомих єврейських мелодій «Хава нагіла», «Сім-сорок», «Тум­балалайка» й інших. Вони давно пішли в народ, стали частиною інших культур. Інтерес і любов українців до єврейської культурної спадщини дуже великий, ми у цьому ще раз переконалися за наповненим залом, за тим, як тепло нас приймали і якими бурхливими оплесками проводжали – наче іменитих артистів.
Але найбільше оплесків нашому «Хесе­-ду» дісталося не за артистизм, а за повсякденну, вкрай потрібну людям діяльність.
У Кам’янці-Подільському діє регіональне представництво фонду, яке займається соціальною роботою. За це керівник фонду Ігор Ратушний удостоївся почесної відзнаки міського голови «За заслуги перед міською громадою», яку вручив заступник міського голови Вадим Савчук.

За матеріалами сайту БФ «Хесед Бешт».