П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
29 Листопада 2019

ЯК «МІСТ» СЕМИРІЧЧЯ СВЯТКУВАВ

Гучним концертом, щирими привітаннями, нагородами, дружніми візитами та неосяжною благодійною допомогою, – так наприкінці листопада в Кам’янці відгуділо святкування 7 років із дня заснування благодійного фонду «МіСт» ім.Михайла Савенка.

Розпочав плеяду приємних урочистостей візит відомого українського скульптора, народного художника України Анатолія Куща, який відвідав кам’янецькі заклади освіти. Загалом протягом листопада знані волонтери відвідали Ка­м’янець-Подільський НРЦ Хмельницької облради, ЗДО №17 «Світлячок», «Славутинку», К-ПНУ ім.Івана Огієнка та інших. А 22 листопада всі благодійники та їхні підшефні з 15 дитячих й інтернатних закладів Хмельниччини зібралися в МБК на масштабний концерт.
Від мерії засновнику фонду – киянину з кам’янецьким корінням Дмитру Савенку – секретар міськради Дмитро Васильянов передав Почесну грамоту та символ міста – його прапор. Ці нагороди отримав президент фонду Сергій Ісаєнко, якого разом із засновником також ще нагородили почесними грамотами від департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА.
До урочистостей долучилася вся дружна команда добротворців. Зокрема, президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук (який, відзначивши значний внесок фонду в благодійність на теренах Хмельниччини, ще подарував можливість комплексного обстеження для сімох діточок – підшефних фонду), українська співачка, народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, художник-плакатист і лідер-вокаліст легендарного ансамблю «Кобза» Валерій Вітер, волонтери фонду – дворазова чемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова з чоловіком Ігорем Козєєвим.
Чудові два короваї та пісню з танком було подаровано від Лісоводської школи (де в дитинстві виховувався в місцевому дитбудинку Михайло Савенко, на честь і вшанування пам’яті якого і створений сином цей фонд), також для гостей свята виступали художні колективи «Горличка», «Апельсин», «Алтея», «Усмішка», молодіжний театр-студія «ЛІНК».
Родзинкою вечора стало вручення сертифіката Національного реєстру рекордів України знаним спортивним коментатором, мандрівником і президентом цього реєстру Валентином Щербачовим щодо встановленого фондом рекорду – «Най­довший маршрут прапора благодійного фонду». Свої манд­ри він розпочав у Києві, продовжив у Буенос-Айресі в складі 24 української антарктичної експедиції, далі – Пунта-Аренас (Чилі), а на завершення – острів Галіндез (Антарктида, станція «Академік Вернадський»), де він наразі й перебуває.
А заключним акордом став вихід, відзначення подяками всіх волонтерів фонду та спільне душевне виконання ними пісні Миколи Мозгового «Мій рідний край…» разом із Ніною Матвієнко та Валерієм Вітером.

Ольга БАНАХ.