Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Грудня 2019

ПОДІЛЬСЬКІ САМОЦВІТИ НА ВИСОТІ

29 листопада в ошатному залі міського Будинку культури зібралося чимало людей поважного віку. Одягнувши напрасоване концертне вбрання, натерті до блиску черевики, старанно зачесавши волосся і залишивши внуків, а то й правнуків удома, учасники творчого колективу хору ветеранів «Квітка на камені» вкотре продемонстрували місту силу досвіду і таланту.

У Подільському краї «Квітка на ка­мені» є потужним джерелом духовності, високої культури, пропагандистом добра, освіти, духовності та доброго настрою. Не стримуючи сліз, глядачі плескали гучніше і гучніше, коли зі сцени лунали пісні про війну і Героїв, що поклали життя за мирне небо, про матерів та їхніх дітей, про любов і вірність, а ще про вічне – жагу до життя й віру в щасливе майбутнє.
– Це прекрасний колектив невгамов­них, творчих сердець, які завжди билися і б’ються в один такт, не хочуть змиритися з буденністю, а прагнуть принести людям радість і задоволення, – розповідає керівник пресцентру ради ветеранів Кам’ян­ця-Подільського Анатолій Бернадін. – Кожна їхня пісня – це вдумлива робота, творчість, яка приховує глибокий зміст і сенс нашого життя. Хор має багато нагород, відзнак, та найбільше, чого досяг, – це любов і повага від подолян.
«Квітка на камені» – великий і поважний гурт однодумців, сильних духом, енергійних, добрих душею і серцем людей, які не звикли пасувати перед труднощами, а успішно долають їх. Ось їхні імена: Валентина Клюс, Катерина Мамчур, Юрій Савчук, Галина Пшенична, Ліма Саніцька, Галина Шпильчук, Тетяна Уткіна, Таїсія Мальцева, Катерина Ніколайчук, Катерина Кржемінська, Алла Новікова, Євгенія Кононенко, Ольга Кравець, Зоя Запорожан, Валентина Нагорна, Надія Касір, Галина Царук, Євгена Бартунішина, Галина Мадич, Галина Бікєєва, Микола Григор’як, Вік­тор Роїк, Василь Денисюк, Іван Кицюк, Вільям Олійник, Петро Конфедерат, Віктор Захожий, Сергій Власов, Микола Ткач, Ярослав Романчишен і Микола Мельник.
Саме вони показують приклади високої професійної, творчої майстерності, наповнюють яскравим позитивним змістом життя людей, роблять його кра­щим і світлішим.

Ольга БАНАХ.