Четвер, 28 Березня 2024 р.
3 Січня 2020

БУДЬТЕ МІЦНІ, НЕ БІЙТЕСЯ! ОСЬ ВАШ БОГ, ВІН ПРИЙДЕ Й СПАСЕ ВАС! (ІС. 35:4)

Дорогі брати і сестри, Різдво – це час, коли Бог увійшов в історію цілого людства і життя кожного з нас, щоб там залишитися назавжди. Ісус народився не в розкішних палацах між шанованими вельможами, а на периферії міста, в забутій стайні серед сіна і тварин. Господь ні про кого не забуває і ніким не нехтує. Бог приходить у нашу слабкість і вбогість, щоб її освітити і збагатити Своєю присутністю. Він – Слово Життя, що стало Тілом, реальна Особа, який народився дві тисячі років тому, став людиною, «бувши багатий, збіднів ради вас, щоб ви збагатились Його убозтвом (2 Кор. 8, 9). Хоча Ісус прийшов у цей світ чудесним способом, проте народився у середо­вищі сім’ї, де була одна Мати – Марія та один бать­ко – Йосиф. І нині Христос народжується в кожній маленькій зачатій дитині, яка є живим свідоцтвом того, що Бог ще не розчарувався в людях і вірить, що ми зможемо подолати ненависть і конфлікти між собою та змінити цей світ на краще.
Різдво – це тріумф нового життя, коли найтемнішої ночі засяює світло спасіння. Серед смутку і відчаю нарешті приходить звільнення, а ціле Небо спускаєть­ся на землю, щоб оголосити Мир людям доброї волі. Адже «надія не засоромить, бо любов Божа влилася в наші серця даним нам Святим Духом» (Рим. 5.5).
Від щирого серця бажаємо Вам найкращого – щоб цього 2020 року Божого благовоління кожен із Вас і ціле наше суспільство загалом прийняли Ісуса Христа у своє серце і визнали Його своїм єдиним Господом і Спасителем. Адже «під небом нема іншого Імені, даного людям, що ним би мали ми спастися» (Ді. 4, 12).

Духовна рада Кам’янця-Подільського.