Середа, 24 Квітня 2024 р.
10 Січня 2020

КАМ’ЯНЕЦЬКІ КОЛЯДНИКИ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ

Гобелен «Колядники» кам’янецької майстрині, члена Національної спілки художників України, методиста районного Будинку школяра Юлії Степанюк увійшов до двадцятки робіт, які будуть презентуватися у Верховній Раді з 14 січня 2020 року. Виставку організовує столична ГО «Барви життя», з якою співпрацює кам’янчанка.

Юлія Анатоліївна розповідає, що «Колядників» створювала під цю виставку. Аби достеменно передати тепло національних традицій, використовувала лише натуральні нитки і підбирала патріотичні кольори. Натхнення захопило її з головою, тому працювала над витвором недовго – всього два тижні.
На конкурс подавали свої роботи митці з усієї України, але серед них обрали лише 20. Перед Києвом «Колядники» Юлії Степанюк побували на експозиції у Хмельницькому. Там же на березень планується персональна виставка нашої майстрині, яку організовує обласна організація НСХУ. Кам’янчани можуть помилуватися роботами Юлії Анатоліївни в Галереї мистецтв, де вони експонуються на постійній основі. А також із 16 січня кам’янецька берегиня гобелена запрошує на відкриття виставки «Паліт­ра душі» у Виставкову залу на Соборній.
Цікаво, що влітку роботи Юлії Степанюк уже представлялися у Верховній Раді, глядачі побачили дві роботи: Кам’янець-Подільську фортецю і Андріївську церкву.