П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
6 Березня 2020

ПОРТРЕТ ПОДІЛЛЯ

Протягом 18-27 лютого в місті тривав шос­тий Всеукраїнський живописний пленер «Портрет Поділля
– зима-2020».

Було відібрано 13 професійних художників із різних куточків України, що різнилися своєю мистецькою школою, особистою манерою та тех­нікою виконання: Сергій Галай (м.Хуст), Микола Яцурак (Коломия), Анатолій Казмирук (Дубно), Ігор Талалай (Чернівці), Ольга Дідик (Хотин), Олена Оплета (Тернопіль), В’ячеслав Швець (Дунаївці), Богдан Макаренко (Київ), Олеся Риб­ченко (Київ), Ірина Кравченко (Вінниця), Ярослав Милосердний (Жовті Води), Анна Сушарник-Кравець і Дмитро Кравець (Кам’я­нець-По­дільський). Упродовж 10 днів митці ознайом­лювались із містом та інтерпретували його через власне бачення у своїх творах. Ка­м’янець став арт­об’єктом для митців, і це не див­но, адже його вулиці та мури, просякнуті історією й легендами, не залишають нікого байдужими, хто хоч раз ступив ногою на його бруківку.
Художники мали змогу безкоштовно відвіду­вати та працювати на території всіх музейних об’єктів історичного музею-заповідника завдяки його керівнику Олександру Зарембі.
Творчою локацією став готельно-ресторанний комплекс «Гала-готель» (власник Анатолій Ковальський), де художники мали всі умови для проживання та праці. Після завершення пленеру частину із понад 70 живописних робіт подаровано «Гала-готелю».
Кураторами пленеру стало молоде подружжя художників Дмитро Кравець та Анна Сушарник-Кравець.