П'ятница, 29 Березня 2024 р.
14 Серпня 2020

«ФУРМАНЧАНКА» ТЕПЕР НАРОДНА

Запальні різножанрові пісні – народні та власні, різні костюми і чимало вигуків «Браво». Саме так 6 серпня в РЦКМ «Розмай» відбувся виступ вокального колективу «Фурманчанка» Фурманівського сільського клубу Кульчієвецької сільради.

Виступи оцінювала комі­-сія з метою присвоєння йому звання «Народний аматорсь­кий колектив». Затяті майст­ри сцени не побоялися таких суворих екзаменаторів, майстрів своєї справи, як директор Хмельницького обласного науково-методичного цент­ру культури і мистецтв Андрій Клименко, завідувачка редакційно-видавничого відділу ОНМЦКМ, заслужена працівниця культури України Валентина Вибодовська, заві­-ду­вачка відділу науково-методичної роботи та народної творчості ОНМЦКМ Олена Сосніна та директор РЦКМ «Розмай» Володимир Кусік, і сповна продемонстрували свої таланти. Володимир Олек­сандрович розповів детальніше про враження від виступів:
– Журі було приємно здивоване майстерністю наших фурманівських співаків, звання «народного» – в їхній кишені. Неперевершено виконували композиції як акапельно, так і під веселі мелодії. Подивувало і розмаїття якісних костюмів. Співаки виклалися на всі сто, тому й залишили після себе лише позитивні враження. Знаючи амбіції та завзяття керівниці колективу і заразом завідувачки Фурманівського клубу Лариси Пендюк, переконаний, що на різних рівнях у званні народних вони прославлятимуть Слобідсько-Кульчієвецьку ОТГ, до якої входитимуть невдовзі.
Лариса Вікторівна в клубі працює 35 років, відтоді й спі­ває в різних вокальних колективах. Правда, назву «Фурманчанка» офіційно затвердили 2012 р. Входять до нього 11 учасників, із них навіть двоє чоловіків. Більшість співаків пенсійного віку.
– Наш колектив дуже активний, куди кличуть – туди і їдемо, – каже Лариса Пендюк. – Ка­рантин, правда, дуже нам завадив, адже звикли до постійних репетицій і виступів. Концерт на присвоєння звання народного став нам ковтком свіжого повітря, ривком після тривалої перерви, тому й співали так самовіддано.