Середа, 24 Квітня 2024 р.
21 Серпня 2020

ЗА ТИЖДЕНЬ – RUTHENICA MEDIEVALIS!

Міжнародний військово-історичний фестиваль Ruthenica Medievalis відбудеться із 26 по 30 серпня. Ви побачите Кам’янець 1398 року. Таку інформацію оприлюднила пресслужба міськради.

У прогрмі:
– озброєні походи з відтворенням боїв
– лицарський турнір
– середньовічний табір
– середньовічні танці та ігри.

У дворі замку буде розміщено шатровий табір, де буде відтворюватися військово-польовий побут кінця XIV ст.
Для інформації:
Ruthenica Medievalis це третій захід формату жива історія (living history) періоду кінця XIV – початку XV століття. Цього року реконструктори обрали 1398 рік. В цей час Галицька земля і Волинь були частиною королівства Польщі. Там жили русини, але землі управлялися короною польською.
Інша частина України і Білорусі були в підпорядкуванні Великого князівства литовського на чолі з Вітовтом. Часи для цих земель були напружені і відбувалися постійні конфлікти з Орденом. А в Орді іде громадянська війна. У той час татари ділилися на союзників Вітовта і тих, хто підпорядковувалися ставці хана Тамерлана. Останні займалися набігами на Русь, і від них доводилося постійно оборонятися. 1398 рік – це рік коли в Камʼянці-Подільському володарює пан Спитко з Мельштина. Він почав збирати військо, щоб наступного року привести його під Київ та обʼєднатися з іншою частиною війська Вітовта і рушити на велику битву під Ворсклою.
А перед цим всі, хто відвідає з дипломатичною місією Кам’янець, влаштовували військові навчання. Дворяни могли проводити час в своїх розвагах, приділяти час вихвалянням, залицяннями до шляхетних дам та військовим вправам на турнірах. А прості солдати, щоб вони не займалися розбоєм, були зайняті муштрою, інструктажем і військовим навчанням та тренуванням.
Ruthenica 2020 буде присвячена саме таким середньовічним військовим навчанням. Буде акцент на сюжетні військово-піхотні польові ігрища. Будемо йти і до Польської, і Руської брами, де буде відіграно сценарії оборонних боїв з повільним відступом до замку.