Середа, 24 Квітня 2024 р.
25 Вересня 2020

ПІКНІК ІЗ МРІЄЮ ПРО БАЛ

19 вересня культурний простір нашого міста був допов­нений вінтажним пікніком. Цей нестандартний мистецький захід організувала молода художниця та майстриня зі створення історичних костюмів Поліна Шухтуєва.

Декілька років тому її мама, Ірина Шухтуєва, зайнялася пошиттям і прокатом одягу минулих епох. Із часом ця справа стала рідною і для її доньки.
Провести теплий осінній вечір в оточенні гарних краєвидів і Старої фортеці могли ті, хто завчасно зголосився та подбав про дрескод. Для чоловіків: сорочка, брюки та належне взуття. Для жінок: сукня до коліна і нижче, або спідниця та блуза.
У програмі були ігри й танці ХІХ-ХХ ст., також діяла фотозона.
– Поліно, як прийшла ідея проведення такого заходу?
– Напевно, під час святкування свого 18-річчя. Воно теж було в костюмованому вигляді. До того моменту мені вистачало участі у фестивалях, що проводяться в нас улітку. Проте вирішила: якщо маю багато костюмів, то можу зробити щось нестандартне. А ідею саме вінтажного пікніка запозичила у вінничан. Наразі на моєму рахунку 5-6 вечірок і другий пікнік.
– Чому захід стилізований саме під початок ХХ століття?
– Цей період є дуже універсальним, тут кожен може підібрати вбрання на свій смак. Якщо чоловічий костюм є більш-менш стабільним явищем, то жінкам складніше. Тому проміжок кінець ХІХ – початок ХХ століття дає більшу свободу вибору.
– Чи проводитимуться й надалі вінтажні пікніки?
– Поки планую проводити закриті вечір­ки для тих, кого це цікавить. Однак у теплий сезон будуть і пікніки. Загалом у нашому місті існують великі можливості для чогось такого. А особисто я мрію в Кам’янці організувати бал!

Олександр ЩЕРБАТИХ.