П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Січня 2021

«ВІКІ ЛЮБИТЬ ПАМ’ЯТКИ». І НАШІ ТАКОЖ

В українській частини найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки» п’яте місце у ТОП-10 посіла світлина Гончарської вежі у місті Кам’янець-Подільський. Також фотографія стала найкращою у Хмельницькій області. Її автор – Микола Кальченко.

2020 року на конкурс подали понад 47 тисяч світлин та відео пам’яток культури України, що є рекордом за всі роки проведення конкурсу в Україні. Цьогоріч свої роботи завантажили 550 авторів. За кількістю фото Україна посіла перше місце серед 50 країн-учасниць.
Найкращими за якістю, композицією, енциклопедичністю, журі обрало світлини пам’яток, що розташовані у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях та місті Київ. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу, де позмагаються з переможцями інших країн.
Найкращою світлиною «Вікі любить пам’ятки 2020» стала фотографія Церкви Святого Юрія, розташованої у місті Дрогобич Львівської області. Авторкою фото є Олена Курило.
А на восьмому місці ще одна світлина з Хмельниччини – панорамне фото костелу Святої Трійці, що в селі Зіньків Хмельницької області. Автором знімка є неодноразовий переможець конкурсу у декількох номінаціях Сергій Зисько.