Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
19 Лютого 2021

«ПІСНЯ МОВОЮ ЛЮБОВІ»

Так назвала свою збірку пісень знана на Поділлі авторка Жанна Мадич.

Жанна Мадич11 лютого МБК приймав любителів музичного мистецтва та слова, шанувальників творчос­-ті пані Жанни. Вона обрала затишну кімнату – хоровий клас Миколи Мель­ника, де завжди панує ат­мосфера любові до творчості, пісні, а натхненні хористи «Смотрича» роб­лять його «місцем сили».
Любов і краса правлять світом – відома істина. Вони рятуватимуть його від негараздів та непорозумінь, а поети, ком­позитори – то люди, «поці­ловані Богом», і саме вони є провідниками у світ краси – благородно виконують місію спасіння люд­ства словом Правди, Любові, музикою і піснею.
Таким змістом наповнена збірка пісень «Пісня мовою любові». Переднє слово до неї написав Михайло Люшня – композитор, голова Хмельницького обласного відділення Національної музич­-ної спілки, членом якої є і Жанна Мадич. Чудову кни­жечку оформив видавець Дмитро Зволейко.
Дивно сплелися у цій молодій красивій жінці дари і таланти – від щирого серця вона говорила прозою і віршами у супроводі фонограми, одночасно акомпануючи на фортепіано! Рясними оп­лесками нагороджували вокалістку, музикантку, композиторку, диктор­-ку-­ведучу харизматичну Жан­ну Мадич!
Із любов’ю спостері­гала і пишалася успіхом доньки Галина Мадич, староста народного хору української пісні «Смот­рич» МБК. Разом із засновником і керівником хору – заслуженим працівником культури України, композитором Миколою Мельником – вони ор­ганізували цей неймовірний простір для презентації та забезпечили технічну підтримку заходу.
Ніна Латюк – викладач­ка коледжу культури і мистецтв, поетеса, на­звала презентацію сповіддю, настільки щиро відкривала душу і серце авторка.
Усі глядачі оцінили салонність аудиторії й підтримали ідею про те, що надалі тут будуть про­водитися теплі зустрічі з відомими митцями, майстрами мистецтва і культури.

Катерина МАМЧУР, староста народного ветеранського хору «Квітка на камені».