Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
23 Квітня 2021

КАМ’ЯНЧАНКА – НАЙКРАЩА!

15 квітня в Білгороді-Дністровському відбувся мистецький фестиваль-конкурс «Український перфоманс». У ньому брали участь аматорські, професійні колективи та окремі виконавці віком від 3 років з усієї України.

Лауреатом І ступе­-ня в номінації «Хореографічне мистецтво» виявився народний ансамбль танцю «Ка­м’ян­чанка» міського Будинку культури (балетмейстери Петро Гаврилюк та Богдана Пілець, концертмейс­-тер Ігор Червоноградський) з українським ліричним танцем «Ой, вінку, вінку».


ПАМ’ЯТІ МИТЦЯ

Недавно в Галереї мистецтв було презентовано онлайн-виставку конкурсних робіт у пам’ять відомого подільського художника Бориса Негоди «Верлібри пастелі». Участь у конкурсі взяли учні дитячих художніх шкіл, студенти коледжів та університетів, а частина робіт була представлена поза конкурсом колегами автора. Експозицію прикрашають роботи більш ніж 100 учасників різного віку.
Виставка доступна в You­Tube на сторінці Кам’янець-­По­дільського історичного музею-­заповідника.


АВТЕНТИЧНІ ТА СТАРОВИННІ

Днями в Галереї мистецтв стартувала виставка робіт майстрині художньої вишивки, заслуженої майстрині народної творчості України Людмили Блащук.
На подільських рушниках мисткиня зображує орнаменти, характерні для нашої місцевості, що символізують кохання, мрії, прагнення людини, війну України з Росією та ностальгію за Батьківщиною.
– Я працюю з техніками дохристиянсь­кого подільського рушника, тобто так, як вишивали на Поділлі тисячу років тому, – ділиться досвідом майстриня.
Роботи доступні в онлайн на сторінці Ка­м’я­нець-Подільського історичного музею-­заповідника у YouTube.

Олександр ЩЕРБАТИХ.