П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
1 Червня 2021

КНИГОСАД ГАЛИНИ НОВОСАД

Кілька слів про чудову зустріч, що відбулася у Кам’янці 27 травня, із літературною оглядачкою Галиною Новосад – успішною і крутецькою галицькою бізнес-леді, невтомною мандрівницею, яка об’їхала пів світу, а тепер ще й авторкою насправді унікальної книги. «У світі книг» – збірка неймовірних, живих, та емоційних літературних оглядів на 150 творів українських та зарубіжних сучасних письменників і не тільки….

Насамперед скажу таке.
По-перше, Галина Новосад зробила величезну послугу письменникам – бо книга у такому розкішному форматі та якості, в якій розміщено не менш крутецький літературний огляд на ваш роман – то престижна іміджева і сенсова промоція для будь якого автора. Від автора цих рядків до Ірен Роздобудько.
І якщо Еріху Ремарку, автору «Трьох товаришів» чи Джерому К. Джерому, відверто скажемо – вже байдуже на наші враження і відгуки, бо вони давно стали золотим фондом, то нам, живим українським сучасним авторам це справжній подарунок!
За що, особисто, я пані Галині вельми вдячна.
По-друге, книга Галини Новосад «У світі книг» – величезна послуга бібліотекарям й усім любителям читання.
Літературні огляди пані Галини – це незаанґажовані, щирі, виписані смачною, емоційною мовою тексти, немов бесіди поміж добрими друзями за горням кави чи келихом вина…
Це чарівна паличка-рятівниця для тих, кому треба бути в курсі літературних новинок, розповідати про них читачам – як от бібліотекарям, чи за потреби блиснути інтелектом.
По-третє – це велика послуга рідному Золочеву та усій Галичині.
Бо її книга – іміджевий проєкт, який мав би за інших обставин фінансуватись місцевим самоврядуванням.
А пані Новосад разом із чоловіком Володимир Новосад зреалізували його самостійно, за приватні кошти.
І хоч для пані Галини ця книга стала таким самим неймовірним сюрпризом як і для багатьох її друзів (книгу до іменин підготували, видали та презентували коханий чоловік спільно із Андрієм Любкою та Юрієм Винничуком) – я знала! Знала, що рано чи пізно це станеться!
Знала і як могла, мотивувала пані Галину на те, аби її неймовірні літературні огляди-публікації на фейсбуці перетворилися у книгу!
Шкода, що кам’янчани втратили цю чудову нагоду знайомства з авторкою. Вечір відбувся, був чудовий, теплий, невимушений у невеликому товаристві, в чудовій локації.
Кожного присутнього пані Галина захопила своєю розповіддю як її мрії матеріалізувалися у цю чудову книгу.
Як трепетно ставиться до кожного автора, цінує його працю, а тому із великою насолодою ділиться своїми враженнями про книгу…
#Літературна_вітальня_Галини_Новосад вже не просто хештеґ, не просто слова. Вона отримала обриси і так само матеріалізувалася у чудовий проєкт і книгу!
Щиро бажаю і самій авторці, пані Галині, і книзі «У світі книг», і усім її натхненникам – колегам-письменникам гарної творчої долі!
І знаю – це точно неостання книги Галини Новосад.
Як мінімум, має бути ще «У світі мандрів» та «У світі успішних жінок».

Лора ПІДГІРНА, письменниця.