Четвер, 25 Квітня 2024 р.
30 Червня 2021

СТРІЛЕЦЬКИЙ ВІКЕНД

Майстри лука і стріл з усієї країни, а також Молдови та навіть США минулими вихідними прибули до Старого замку, аби після дворічної перерви, спричиненої пандемією, відновити традиційний для нашого міста турнір стрільців з лука «Кам’яна стріла».

Протягом 24-25 липня 65 учас­ників змагалися на чо­тирьох локаціях у фортеці.
На щастя, ковід уже ніяк не заважав проведенню і стрільці з-за кордону без проблем дістались України.
– У традиційній стрільбі є безліч різноманітних номінацій, тому формат «Кам’яної стріли» постійно змінюється. Цьогоріч ми розподілили всіх на дві гру­-пи. «Гантер» – ті, хто використовує модифіковані стріли зі спе­ціальними «полками», і «Традиційні» – стріляють зі звичайної зброї. У кожній групі було по три категорії. Маємо шестеро переможців, – розповідає організатор дійства Антон МЕДВЕЦЬКИЙ. – Грошових призів у нас не було, натомість найкращі отримали цікаві історичні презенти: колчани, луки, стріли тощо. За кордоном бувають чималі призові фонди, але вручення цікавих історичних «трофеїв» – поширена практика, бо це теж не дуже дешеві речі.
За словами організаторів, і цього разу, як завжди, все пройшло у дружній атмосфері, адже учасників об’єднують спільні інтереси. Тож вечорами біля вогнища спортсмени ділилися розповідями про свої найновіші досягнення і таємницями власного ремесла. До речі, у коло стрільців можна вступити, маючи лише зброю, історичний костюм і бажання.

Олександр ЩЕРБАТИХ.