Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Серпня 2021

ГОЛОСУЄМО ТА ФОТОГРАФУЄМО

Конкурс та опитування – саме так жителі міста можуть долучитися до туристичного та інформаційного розвитку міста або навіть країни.

Уже зараз маємо нагоду підтримати Кам’я­нець-Подільський у голосуванні за вибір найпри­вабливішого і впіз­нава­но­го міста країни 2021 року.
У проєкті «Міс­то України – національний вибір» за допомогою інтернет-голосування на­лежить обрати міс­то, що володіє неповторною історичною і культурною спадщиною. Віддати голос за столицю Поділля можемо за посиланням (mistoua.com.ua/kamenets-podolskiy). Підсумки будуть підбиті 30 грудня.

1-30 вересня у світі відбудеться най­більший міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки», який є найбільшим фотоконкурсом у світі. Вдесяте до нього буде залучена і Україна.
Метою українського етапу є зібрання світлин усіх па­м’яток нерухомої спадщини нашої держави для ілюстрування статей у Вікіпедії. Оскільки більша їх частина все ще не має своїх світлин у вільній енциклопедії.

Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі. Для цього протягом вересня слід завантажувати на Вікісховище фото чи відео власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток (майже 92 тисячі об’єктів).
Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих конкурсних робіт загалом, авторами найкращих із кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість па­м’яток в Україні та кожному регіоні, та переможцями спецномінацій.
Окремо відзначатимуться автори, які вперше беруть участь у конкурсі. Десять найкращих зображень культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.
Неодноразово до конкурсу долучалися і представники Кам’янця-Подільського. Наприклад, торік світлина Гончарської башти фотографа Миколи Кальченка посіла V місце в українській частині конкурсу.

Олександр ЩЕРБАТИХ.